QuasarRAT.A tespit edilince ne yapılmalı?

Canzzers

Hectopat
Yer
Eskişehir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
ASUS DUAL RTX2060
RYZEN 5 3600X
SPECTRIX D41 3000MHz 8x2(16GB),
B450M Mortar
Kioxia Exceria G2 NVMe 1TB
Meslek
Elektronik Teknisyeni
Selamlar,

Arkadaşımla The Escapist 2 oynarken çok sinirlendim ve hile aramaya başladım. "community.wemod.com" adresli sitede buldum ve indirdim. Karşıma bildiğimiz Launcher gibi bir yer açıldı (Steam gibi oyun başlatılan bir yer) neyse, oyunu açtım, hileyi yapamadım, sildim ve tarama yapmak istedim. Windows Defender ile tam tarama yaptım ve trojan ve backdoor terimlerini gördüm. Trojanı kaldırmıştı ama ben hileyi indirdiğimde virüs algılandı dediği halde devam ettimiştim ve backdoora eylem başarısız dedi (Backdoor.Win32/QuasarRAT.A), ardından 2 kere daha tarama yaptım, Windows Defender bir şey bulamadı. En son Kaspersky ile denedim o da bulamadı. Sizce ne yapmalıyım? Format atmak istemiyorum. Başka çözümü var mıdır yoksa formattan kaçış yok mu?

d1967d0f-2368-4f71-9b26-066466d7033c.jpg

Kaspersky ile tam tarama yapın, belki hızlı tarama yapmışsınızdır.
Olmazsa Malwarebytes kullanabilirsiniz.

O da bulmazsa Windows yanlış alarm veriyor olabilir bence, bende de olmayan fidye virüsünü bulmuştu.

RAT olduğunu bas bas bağırmasına rağmen devam etmeniz oldukça garip.

Defender'e güvenmiyorum. Düzgün bir AV indirip sistemi taratın.

Böyle hile sitelerinde de takılmayın, indirmeyin. Sonra bilmem kaç cilentli BotNet diye orada burada satıyorlar sizleri haberiniz yok.

Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler başıma ilk defa böyle bir şey geliyordu başlığı nasıl yazacağımı bilmediğim için direk backdoor yedim tarzında bir şey yazmıştım oradan ceza aldım çok paniklediğim için 2. hesap açayım derken 1 gün ban yedim geç yazıyorum kusura bakmayın. Format attım, diskleri format yerinden delete yaptım sonra New yerinden tekrar oluşturdum vs. herkese teşekkürler umarım bir şey olmaz yine de uyarılarınızı bekliyorum başka bir şey yapmam gerekir mi?

Arkadaşlar cevaplar için teşekkürler başıma ilk defa böyle bir şey geliyordu başlığı nasıl yazacağımı bilmediğim için direk backdoor yedim tarzında bir şey yazmıştım oradan ceza aldım çok paniklediğim için 2. hesap açayım derken 1 gün ban yedim geç yazıyorum kusura bakmayın. Format attım, diskleri format yerinden delete yaptım sonra New yerinden tekrar oluşturdum vs. herkese teşekkürler umarım bir şey olmaz yine de uyarılarınızı bekliyorum başka bir şey yapmam gerekir mi?
Hocam bence format atmanıza gerek yoktu, formatsız da çözülebilirdi diye düşünüyorum. Yine de siz bilirsiniz tabii. Format atmışsınız zaten, daha fazla yapmanız gereken bir şey yok. Tek önerim Kaspersky'ı güncel olarak kullanın, uyarılarını dikkate alın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı