Nereden bulaştı bilmiyorum. Query Router olarak ya da ozipcompression olarak birçok virüs var internet tarayıcılarında ne yaptımsa kaldıramadım. Çok araştırdım forumda denedim taratmayı fakat olmuyor, daha önceden de bulaşmıştı format atmıştım. Her şeyle tarattım olmuyor.
@Arda Özsarı
İndirdiğiniz programları silmeden önce VirusTotal ile tarama yapın. Engel aldıysanız sayfayı kopyalayın ve başlat menüsüne ''Not Defteri'' yazın. Adresi ''Not Defteri''ne yapıştırın. Oradan ''Belgeler'' bölümüne metin dosyası olarak kaydedecektir. Sonra paylaşırsınız. Tarama linkini paylaşın. Sonra silin. Eklentileri de kontrol edin. Bilmediğiniz eklenti varsa kaldırın. Avira ya da Kaspersky varsa Kaspersky ile kapsamlı bir tarama yapın.
Antivirüsünüz yoksa Avira Free Antivirus yükleyin. Aşağıya Avira ayarlarını atacağım. Onları yapın. Avira'nın virüs veritabanını güncelleyip tam tarama yapın. Zararlı yazılım çıkarsa silmeden önce VirusTotal ile taratın. VirusTotal tarama sonucunun linkini burada paylaşmayı unutmayın. Engel aldıysanız sayfayı kopyalayın ve başlat menüsüne ''Not Defteri'' yazın. Adresi ''Not Defteri''ne yapıştırın. Oradan ''Belgeler'' bölümüne metin dosyası olarak kaydedecektir. Sonra paylaşabilirsiniz. Artık zararlı yazılımı silebilirsiniz. Malwarebytes Anti-Malware yükleyin. Gerçek zamanlı korumalarının hepsini kapatın. Sırasıyla settings ve protection ayarlarını açın. ''Scan for rootkits'' seçeneğini ''On'' konumuna getirin. Veritabanını güncelleyip ''Threat Scan'' yapın. Malwarebytes AdwCleaner yükleyin. Malwarebytes AdwCleaner ile açık programlarınız varsa kapatıp tarama yapın.
VirusTotal: VirusTotal - Free Online Virus, Malware and URL Scanner
Avira Free Antivirus: Antivirüs programlarını karşılaştırın ve satın alın – Avira Store
Malwarebytes Anti-Malware: Free Anti-Malware & Malware Removal
Malwarebytes AdwCleaner: AdwCleaner
Eğer Malwarebytes AdwCleaner'dan sonra sayfalar açılmaya devam ediyorsa Malwarebytes Junkware Removal Tool yükleyin.
Malwarebytes Junkware Removal Tool: Junkware Removal Tool
Burada da Junkware Removal Tool'un kullanımı ile ilgili anlatım var: [çözüldü] Junkware Removal Tool Nedir, Junkware Removal nasıl kullanılır?
Son olarak CCleaner kullanarak normal temizlik ile kayıt defteri temizliği yapın.
CCleaner: CCleaner - The world's most popular PC cleaner & optimization tool - Piriform
@Arda Özsarı
Yanlış yazmışım. Kusura bakmayın. Antivirüs, virüs bulursa virüslü dosyayı silmeden önce VirusTotal ile tarayıp linkini burada paylaşın. Sonra silin.