Quest 2 bulanık gözüküyor

ZapsiN

Decapat
Daha fazla  
Merhaba. Yakın zamanda Oculus Quest 2 aldım. Cok bulanık olduğunu fark ettim lenslerini mikrofiber bezle sildim, gözüme göre ayarladım, sidequest yükleyip ayarları en iyi sekilde yaptım. Cözünürlüğu 2560'a getirdim ve FFR'U kapattım ama FFR kapalı demesine rağmen merceğin tam ortasindan gözümü sağa sola biraz kaydırsam bile bulanık oluyordu. Bu ayarlarla bile orta mesefedeki yazıları okumakta güçlük çekiyorum. Gözümde ciddiye alınacak kadar bir bozukluk yok sol 0.25 sağ 0.75 gibi bir şeydi sanırım. Sanal ortamda yani ana ekranda uzaklara bakınca sanki PNG'ye bakıyormuşum gibi hissediyorum. VR chate gözlük üzerinden giriş yaptığımda FPS'im 22'ye sabit oluyor ve bu ayarı değiştiremedim ayarlarda boyle bir şey yoktu. Steam VR ile bağlanıp girdiğimde 60 FPS'leri görebildim Quest 2 PC olmadan sanki bir hiç gibi yani 22 FPS alacağıma oynamayım daha iyi. Genel olarak VR gözlükleri bu şekilde blurlu ve güçsüz mü? Yanıtlarınız için teşekkür ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bende Quest 3 kullanıyorum. Sana tavsiyem eğer varsa gözlükle kullanmayı dene.

Bu tür cihazlar mobil cihaz olduğu için tabii ki PCVR performansı bekleyemezsin ama sana grafikleri biraz düşürülmüş şekilde akıcı bir performans vermesi amaçlanır. Oyunda uzak yerleri bulanık görmen normal, köşeleri tırtıklı görmen normaldir ama oyun akıcı şekilde çalışır. Çamur gibi grafik görmezsin ama PCVR gibi bir grafikte görmezsin.

Düşük FPS normalde olmaması gereken bir durum Sidequest ayarlarını fazla abartmadan VRChat'e girmeyi deneyin. Ben VRChat'de düşük FPS alan birini ilk defa görüyorum.

Bu tür cihazların olayı zaten bilgisayarsız çalışması ve oyunlarda bu cihazlara göre optimize ediliyor o yüzden oyunlarda düşük FPS alman garip geldi.

Ayrıca cihazı ikinci el olarak mı aldınız eğer öyleyse önceki sahibi ne kadar kullanmış cihaza zarar gelmiş mi fazla sıcakta mı kullanılmış? Bunlarda önemli konular.

Bir de sana tavsiye vereyim Sidequest gibi programlardan grafikleri ayarlamak verine daha iyi bir çözüm olarak sana Quest Game Optimizer programını satın almanı öneririm. Senin gördüğün görüntü 480p ise (lafın gelişi) bu program bunu 1080P'ye çıkarıyor gibi düşünebilirsin. Kesinlikle alınması gereken bir program olduğunu düşünüyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…