QWERTY ile QWERTZ Klavye Farkları

Makaleler
7
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Ekipmanlar: Asus ROG Keris, Durgod Taurus K320 Cherry MX Brown, Takstar Pro 82, Soundmagic A30, Porge siyah Kanagawa XXL.

Bilgisayar: AMD Ryzen 5 5500, Asus TUF RTX 3080, Gigabyte B450 Aorus Pro, G.SKILL Trident Z RGB 16GB (2x8) 3000MHz CL16, Crucial P1 500GB NVMe, High Power Super GD+ 850W, Deepcool Matrexx 70 ADD-RGB 3F + 4x Lian Li Lancool 3 140mm ARGB stok fan.
Bildigim kadari ile QWERTY bizim kullandigimiz klavye turu, QWERTZ ise Almanca klavye. QWERTZ klavye ile QWERTY klavye arasinda ne gibi farklar var? Sadece Z ve Y'nin yeri mi degisik?
@Alper0705 @Jira @Plyra @BERWAR

Son düzenleme:
QWERTZ klavye şu şekilde:

European-font-b-German-b-font-font-b-Letters-b-font-Keyboard-Protector-for-Macbook-Air.jpg

Hmm...
Yani sadece bir kac harfin yeri mi degisik? Bazi yerlerde Alman klavyesi ile Turkce yazmak cok zor felan diye okudum. Neden oyle demisler sadece birkac harf değisikse?

Pek sorun teskil etmez sanirim...

UK (English) QWERTY klavye nasil? Sanirim bunda da "Ğ", "Ü" ve "İ" yok degil mi?

@FantastikTürk Pek fark olmuyor alıştıktan sonra. Tuş sayısı daha az. Ben zamanında QWERTZ klavye kullandım yaklaşık bir haftada alıştım. Ama sonra sattım:mutlu:. Hocam o dediğiniz klavye "İ", " Ö", "Ü", "Ğ", "Ş" yok ama dediğim gibi harfler Arapça.:D

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı