QX9650 tabanlı eski sistemi yükseltme

Bütçe
Astronomik olmamak kaydıyla bütçe sınırım yok.

GeistDerTechnik

Picopat
Makaleler
7
Arkadaşlar merhaba, elimde şu şekilde bir sistem var:
  • Intel Core 2 Extreme QX9650 işlemci
  • Cougar Helor işlemci soğutucusu
  • ASUS ROG Maximus Extreme anakart
  • Kingston HyperX 4x4GB 1333MHz DDR3 RAM
  • Gigabyte GTX970 Extreme WF 4GB ekran kartı
  • Samsung 840 EVO 1TBx2 SATA SSD (RAID 0)
  • Phanteks Enthoo Evolv ATX Flow Edition kasa
  • Enermax MaxTytan 1250W güç kaynağı
  • ARGB soğutma ve süs aksesuarları
  • LED Cinema Display 27" 2K (2010) monitör
  • Razer Blackwidow Chroma klavye
  • Razer Mamba 2012 fare
Bu sistem çok eski (ofiste kullanıyordum); anakart/işlemci/bellekler 13 senelik, ekran kartı 7 senelik, SSD`ler 6 senelik, kasa 4 senelik, PSU 4 senelik, aksesuarlar da 1 senelik diye biliyorum. Yine de sistemin durumu çok kötü değil, ana parçaları değiştirerek güncel duruma getirebilirim diye düşünüyorum. Güncel duruma getirirsem çizim, tasarım, işleme, düzenleme, kodlama, oyun amaçlı kullanılacak. Sizce bu sistemi nasıl yükseltmeliyim? 3950X gider mi?

Anakart, işlemci ve RAM değişi yaptıktan sonra kullanılabilir ancak ekran kartı güçlü olmasına rağmen tasarım işleme veya ekran kartı üzerinde render almaya kalkışınca nasıl olur bilemiyorum.

Arkadaşlar aklımda tam bir bütçe belirlemedim, 2000-2500 Euro ayırabilirim mesela. Sistemi babama hediye edeceğim, o yüzden çok iyi olmasını istiyorum. Fikirleriniz için teşekkür ederim.

Arkadaşlar aklımda tam bir bütçe belirlemedim, 2000-2500 Euro ayırabilirim mesela. Sistemi babama hediye edeceğim, o yüzden çok iyi olmasını istiyorum. Fikirleriniz için teşekkür ederim.

O fiyata yepyeni sitem toplanır. Türkiye'den mi toplayacaksınız? 22, 500₺ yapıyor vay bizim halimize.

Hocam konu dışı ama anakartı modlamak zormu bende Xeon CPU alacağımda.

O kadar zor bir şey değil yeni bir konu açın beni etiketleyin yardımcı olayım. Sadece internetten modlanmış BIOS alıp BIOS Update yapıyoruz o dosya üzerinden.

Tamam hocam sağolun.
Buyurun.
3080 Serisi bir ekran kartı alın.
2200 TL tutuyor.Ekran kartı 8.000 tl olarak hesaplandı.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı