R% 5600 sisteme DDR4 16x2 GB RAM Tavsiyesi

BNDG

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba herkese, sistemimi aşağıya bırakıyorum, bu sistem için 16x2 olacak şekilde RAM bakıyorum. Sistemi oyun için kullanıyorum, sistemde 8x2 Adata XPG RAM'ler takılı fakat şu an bütçem varken ileriye dönük güncellemek istiyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum.

İşlemci: Ryzen 5 5600
ANAKART: ASUS TUF Gaming B550M-Plus Wi-Fi II 4866MHz (OC)
EKRAN KARTI: RX 6700 XT
RAM: XPG 8x2 3200MHz DDR4

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba herkese, sistemimi aşağıya bırakıyorum, bu sistem için 16x2 olacak şekilde RAM bakıyorum. Sistemi oyun için kullanıyorum, sistemde 8x2 Adata XPG RAM'ler takılı fakat şu an bütçem varken ileriye dönük güncellemek istiyorum, tavsiyelerinizi bekliyorum.

İşlemci: Ryzen 5 5600
ANAKART: ASUS TUF Gaming B550M-Plus Wi-Fi II 4866MHz (OC)
EKRAN KARTI: RX 6700 XT
RAM: XPG 8x2 3200MHz DDR4

4000 MHz olması performansa etki eder mi hocam? Arada bariz bir performans farkı yoksa 3200 MHz ramler daha ucuz.

İşlemcinizden dolayı 4000 MHz iyi olmaz.

Hocam ona bakılırsa r5 7600 e 6000mhz ramde gitmiyor :D Ama millet 6000mhz ram alıyor. Sizin dediğinizle hiçbir alakası yok ram hızının.

4000 MHz olması performansa etki eder mi hocam? Arada bariz bir performans farkı yoksa 3200 MHz ramler daha ucuz.
Tabi görülecek fark var hocam. İleriye dönük yazmışsınız alın size ileriye dönük :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam ona bakılırsa r5 7600 e 6000mhz ramde gitmiyor :D Ama millet 6000mhz ram alıyor. Sizin dediğinizle hiçbir alakası yok ram hızının.

Tabi görülecek fark var hocam. İleriye dönük yazmışsınız alın size ileriye dönük :)

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

FCLK diye bir şey duydun mu hayatın boyunca acaba?

Son düzenleme:

Bilmeden konuşmayın ya. 7000 serisi bambaşka bir mimari elbette benzer olmayacak. AM4 sistemlerde infinity fabric mimarisi nedeniyle FLCK değeri 1:1 olmalı. Yani MLCK FLCK değerine eşit olmalı. Bu değer için de FLCK 1900 mhz limiti mevcut üstünde 1:1 çalıştıramazsınız. Bazı sistemlerde 1900 bile görülemiyor. FLCK 1:1 olarak çalıştırmayınca zaten stabilite sorunları meydana geliyor.

Dolayısıyla inanılmaz şanslı bir slikona sahip değilseniz 1900 değer üstünü alamazsınız. Şanslı olup stabil olarak çalıştırsanız bile değecek performans artışı gelmeyecektir. Dolayısıyla bilmeden insanları yanlış bilgilendirmeyin.

Sizin sisteminiz ise DDR 5 bu nedenle DDR 4 ile karşılaştırmamak lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı