R% 5600 sisteme DDR4 16x2 GB RAM Tavsiyesi

@olvidobc Aynı fikirdeyiz ama attığınız video biraz yanlış olmuş. 5800X3D yapısı gereği RAM'den çok etkilenmiyor. Bu video daha iyi olur.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Tabii bu videolara tamamen güvenmemek gerek. Anakartın RAM ile uyumu(anakartın otomatik olarak belirlediği alt zamanlamalar mesela), RAM'in çipi, RAM'in zamanlamaları, RAM'in kontrolcüsü, RAM'in ısınma durumu gibi bir sürü sebepten dolayı değişebilir. Bu sebepten kendi sistemimde tamamen aynı ayarlarda aynı şartlarda aynı RAM'lerle 1:1 ve 1:2 mod için ayrı ayrı test yaptım.

1:1 mod

1:2 mod

Görüldüğü üzere 1:1 mod her şeyde daha önde.

Ekleme olarak belirteyim APU işlemcilerin bellek kontolcüleri klasik işlemcilere göre çok daha iyi. Bu nedenle bu hızlara 5600 ile çıkmak muhtemelen çok zor.

Video konusunda ilk çıkanı attım açıkçası her türlü 1:1 üstü kesinlikle mantıklı değil.

1:1 mod ile 1:2 mod arasında nasıl geçiş yapıyoruz bios ayarlarından mı acaba?

FCLK ayarını RAM hızı bölü 2(RAM 3600 MHz ise FCLK 1800 MHz, 3600 MHz'de FCLK'yi Auto bıraksan bile 1800 MHz girer.), UCLK ayarını da UCLK==MCLK yapıyorsun 1:1 modda çalışıyor.
Anladım teşekkür ediyorum

FCLK ayarını RAM hızı bölü 2(RAM 3600 MHz ise FCLK 1800 MHz, 3600 MHz'de FCLK'yi Auto bıraksan bile 1800 MHz girer.), UCLK ayarını da UCLK==MCLK yapıyorsun 1:1 modda çalışıyor.
Hocam bios üzerinde FCLK dediğiniz ayarı buldum da UCLK'yı bulamadım UCLK ayarını nasıl değiştiriyoruz?

Son düzenleme:
Yeni ramleri sipariş ettim, yazdıklarınız kadarıyla 1:1 mod da kullanmak daha mantıklı. Nasıl değiştiriliyor merak ettim sadece.
Ellemeden de 1:1 modda çalışması gerekiyor ama bazen kafasına göre 1:2 moda aldığı oluyor. Onun dışında pek önemli bir ayar değil.

BIOS'ta F9 basıp açılan menüye UCLK veya MCLK yazarak bulabilirsiniz.

Anladım hocam teşekkürler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…