R25 dişli takımı değişimi

Vecdimehmet27

Decapat
Daha fazla  
İyi günler R25 almayı düşünüyorum ama biraz modifiye edeceğim hız için, dişli takımı değiştireceğim ve arkada 43 dişden 32 dişe düşeceğim ama birkaç sorun var.

43 diş ÷ 32 diş = 1,34375

1,34375 X 190 = 255,31 km/s eder fakat.

36HP ÷ 43 diş = 0,837209302

0,837209302 X 32 diş = 26, 7HP'ye düşer.

Yani saatte 65 km/s artıyor ama neredeyse 10 beygir düşüyor, yokuş ve rampalarda çok sıkıntı oluşturabilir ve zinciri zorlayabilir daha tork hesabı yapmadım, sizin fikirleriniz neler?

Pistonu eline alacağını düşünmüyorum ama devirlenmen saatler sürecek en küçük eğimde süraatle hızdan düşeceksin rampada her yeri bir ve ya iki ile çıkarsın.

Pistonu eline alacağını düşünmüyorum ama devirlenmen saatler sürecek en küçük eğimde süraatle hızdan düşeceksin rampada her yeri bir ve ya iki ile çıkarsın.
Alt devirleri tamamen öldürüyorum farkındayım r25 ile bu hızları görme hayali bile güzel, yine de senin de tavsiyeni dinlemek istiyorum

pistonu eline almak istiyosun galiba
Pistonla ne alakası var motor o kadar zorlansa zinciri parçalar

Stok r25 rodajı da düzgün yapılmışsa zaten 190 falan görüyor o dişli ile hafif negatif eğilim yolda 210-220 yaparsın çünkü r25 son dişlide bile kesiciye çokta zorlanmadan giriyor.

pistonu eline almak istiyosun galiba
Manisa da mı yaşıyorsunuz ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…