R25 mi RS200 mü?

Ali Emir Günay

Hectopat
Arkadaşlar 2 hafta içerisinde motor almayı planlıyorum bütçem 160.000 170.000 TL arasında öncesinde RS200 düşünüyordum fakat son zamanlarda 2. el çok yüksek km si olmayan 2014 ile 2017 model R25'lere bakmaya başladım ve R25'e bayağı kafam yattı. Sizce R25 almak mi daha mantıklı yoksa RS200 mü?

Arada fark var ama aşırıda çok yok. Ben olsam sıfır alırdım. Tabii kullanımına göre değişir. Ne için kullanacaksınız? Yani şehir içi mi, şehir dışı mı yoksa ikisi de mi?

2016'dan beri sadece motor ilanlarına bakan biri olarak şunu söyleyebilirim ki
R25 kullanıcıları, BMW(araba) kullanıcıları gibidir. Kesinlikle önermiyorum. İlla temiz kullananlar vardır yok değil ama bu noktada sizin motor bilginiz devreye giriyor. Eğer bilen bir tanıdığınız varsa motor hakkında bilgi sahibi olan birisi. İşte o zaman bakın derim fakat sizin durumunuz için en mantıklısı Pulsar RS200 olacaktır. İyi günler dilerim...

Arada fark var ama aşırıda çok yok. Ben olsam sıfır alırdım. Tabii kullanımına göre değişir. Ne için kullanacaksınız? Yani şehir içi mi, şehir dışı mı yoksa ikisi de mi?

İkisi için de kullanacağım, hem şehirler arası hem şehir içinde.

R25 kullanıcılarının çoğunun motoru hor kullandığını biliyorum fakat şöyle bir şey daha var ben bu motoru aldıktan sonra en az 2 yıl kullanacağım yani beğenmedim değiştireyim satayım yükselteyim gibi bir şey yapamam maalesef. Diger konuda da maalesef motor hakkında bilgili, deneyimli bir tanıdığım yok o yuzden motoru almadan önce bir ustaya göstermeyi düşünüyorum.

Açıkçası R25 ne kadar kaliteli motor olsa da ikinci el alımında dikkatli olmak gerekir, sürücü profili genellikle bilgisi tecrübesi kısıtlı genç çocuklar oluyor, muhtemelen hızı yetmediğinden daha hızlısını almak için satıyordur, düzgün kullanılmışını bulman zor. Ne yap et para biriktir sıfır olarak bayiiden al eğer bu motora niyetliysen.

RS 200 ise 160 bin bandında, görüntüsü dışında performans sürüşe gelmez, ne amortisörü amortisör ne frenleri fren, viraj kabiliyeti berbat, zaten 200cc zaten ciddi bir güç yok, nerede eğleneceksin? Zaten alınca en kötü lastik değişimi yapman gerekecek, kesinlikle önermiyorum.

Farklı bir tür ama Honda 230'a CRF 250 veriyor, kesinlikle çok çok daha fazla eğlenirsin hatta esnekliği sebebiyle R25 türü küçük hacim supersport gibi görünen motorların tamamından daha eğlencelidir.

Tam olarak ne aradığınla ilgili, görüntü mü? eğlence mi? Eğlence ise 600cc altı sokak motorlarından fazla bi performans beklemeyin, çok kısa süre de sıkılırsınız. R25 veya benzeri motorlarla düz yolda biraz basarsınız çoğu binek otomobilden hızlı gider ama eğlenmezsiniz, CRF tarzı bi motorla herşeyi yapabilirsiniz, tek teker, stoppie, çok kolay her türlü holigan sürüşe gelir, yeri gelir kampa uzun yola gidersin.
Bi supermoto kullanıcısı olarak söylüyorum, daha eğlenceli bir motosiklet "türü" yok. CRF tam olarak bir sumo değil ama sumoya yakın bir eğlencesi var.

Görüntü ise neyi beğenirseniz alın, önemli değil.

Bence RS200 hocam ama çok büyük bir beklentiniz olmasın R25'ten fazla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…