Merhaba, son zamanlarda sık sık mavi ekran hatası alıyorum. Format attım, sürücüleri güncelledim, her RAM'e ayrı ayrı Memtest yaptım ama sorunu bulamadım yardımcı olursanız sevinirim. Minidump
Windows + R tıklayıp boşluğa eventvwr yazıp enter'a basın. Sizden istenilen*** hangi bölüm ise 1 yazılı yerden oraya sağ tıklayın. Eğer Yönetim olaylarından alacaksanız ona sağ tıklayıp resimdeki 2 olarak işaretlenmişi seçin. **İstenilen: Uygulama, Kur ve Sistem çıktılarını paylaşın. Eğer...
www.technopat.net
Windows Update kısmında 2H22 güncellemesi mevcut ise yükselt sürümünü.
XMP yani EXPO ayarın kapalıyken RAM'lere bir test yap. Sorun RAM kaynaklı da olabilir.
Display Driver Uninstaller (DDU), zamanla bilgisayara takılan farklı monitörler, üst üste güncellenen sürücüler ve Windows güncellemeleri sonrası biriken kayıt defteri ve sürücü dosyalarını silerek temiz bir sürücü kurulumunun yolunu açan kullanışlı bir araçtır. Adım adım sürücü temizliği...
www.technopat.net
Rich (BB code):
2: kd> lmDvmamdkmdag
Browse full module list
start end module name
fffff805`807c0000 fffff805`86226000 amdkmdag (deferred)
Image path: \SystemRoot\System32\DriverStore\FileRepository\u0390451.inf_amd64_39377efdd62734d1\B390182\amdkmdag.sys
Image name: amdkmdag.sys
Browse all global symbols functions data
Timestamp: Fri Mar 31 00:28:49 2023 (6425FF11)
CheckSum: 05A1FAA0
ImageSize: 05A66000
Translations: 0000.04b0 0000.04e4 0409.04b0 0409.04e4
Information from resource tables:
About CrystalDiskInfo A HDD/SSD utility software which supports a part of USB, Intel RAID and NVMe. Aoi Edition Standard Edition Shizuku Edition Kurei Kei Edition Download System Requirements OS Windows XP/Vista/7/8/8.1/10/11Windows Server 2003/2008/2012/2016/2019/2022/2025 Architecture...
Windows + R tıklayıp boşluğa eventvwr yazıp enter'a basın. Sizden istenilen*** hangi bölüm ise 1 yazılı yerden oraya sağ tıklayın. Eğer Yönetim olaylarından alacaksanız ona sağ tıklayıp resimdeki 2 olarak işaretlenmişi seçin. **İstenilen: Uygulama, Kur ve Sistem çıktılarını paylaşın. Eğer...
www.technopat.net
İşlemcinin chipsetlerini de güncellemen gerekiyor.
Lasting Quality from GIGABYTE.GIGABYTE Ultra Durable™ motherboards bring together a unique blend of features and technologies that offer users the absolute ...
Gigabyte temelli bir yazılım var mı cihazında? Easy tune olabilir mi? Diskinde bir sıkıntı gözükmüyor, sistemi test et eğer durum tekrar devam ederse bildir. Tekrarlamazsa da söylersin.
Diskin içinde açtığın tüm uygulamalar durduruluyor uyarısı vermiş. Kernel-PNP 225, İnternette araştırdım herhangi bir ingilizce/türkçe forumda cevap bulamadım. Bir çince forumda denk geldiğim şeye göre
Şöyle ki disk sürücünü kontrol et, FW update varsa yap kablolarını da kontrol et. Diskinde bir hata ver diyemem kesin bir şekilde. Diğer güncellemeleri yaptığın için bir süre sistemi kontrol et. Sorun çözülmüş olabilir çözülürse de çözüldü olarak işaretlersin eğer çözülmezse ve tekrar mavi ekrana düşersen tekrar dosyaları at o durumda disk hatasına tekrar bakarız.
Kod:
Kernel PnP Error 225, genellikle bilgisayar donanımı veya aygıt sürücüsü sorunlarından kaynaklanan yaygın bir Windows hatasıdır. Özellikle, Windows önyükleme işlemi sırasında bir aygıtı veya sürücüyü yapılandırmaya çalıştığında bu hata oluşabilir.
Gigabyte'ın App Center uygulaması var onun içinde de görseldeki gibi uygulamalar yüklü.
Diskim M2 ve alalı daha 2 ay olmadı inşallah sorunu yoktur. Bu arada opera kullanıyorum tarayıcı olarak ve onda da sık sık çökme problemi yaşıyorum onu mavi ekran sorunuyla bağdaştırmıştım ama belki de disktendir. Ben yine de kontrol edeyim yazılım vs. var mı diye. Başka bir sorun olursa dönüş yaparım.
Gigabyte'ın App Center uygulaması var onun içinde de görseldeki gibi uygulamalar yüklü.
Diskim M.2 ve alalı daha 2 ay olmadı inşallah sorunu yoktur. Bu arada Opera kullanıyorum tarayıcı olarak ve onda da sık sık çökme problemi yaşıyorum onu mavi ekran sorunuyla bağdaştırmıştım ama belki de disktendir. Ben yine de kontrol edeyim yazılım vs. var mı diye. Başka bir sorun olursa dönüş yaparım.
Olay raporunda tarayıcının çöktüğünü gördüm. Bir sürü uygulamanın da çökmüş olduğunu gördüm, arka plan uygulamaları ise fark etmemiş olabilirsin bile belki. Direkt olarak disk hatası olan da bir şey göremedim. Gigabyte yazılımı sil dediğim gibi easy Tune da varmış. Sorunlar düzelirse yeniden yükleyebilirsin bu arada.
Sistemi kontrol et bundan sonrası için 3 gün boyunca.
Ekran kartının sürücüsü güncel değil hala. Güncelle yukarıda nasıl yapılacağını yazmıştım.
Rich (BB code):
: kd> lmDvmamdkmdag
Browse full module list
start end module name
fffff804`a06c0000 fffff804`a614f000 amdkmdag (deferred)
Image path: \SystemRoot\System32\DriverStore\FileRepository\u0385558.inf_amd64_a02c8b890e9f278a\B385477\amdkmdag.sys
Timestamp: Tue Oct 25 20:13:16 2022 (6358192C)
CheckSum: 05A4816B
ImageSize: 05A8F000
AMD ses sürücüsü ile ilgili de bir hata var, DDU ile sürücüleri kaldırırken onu da kaldırın.
Bu modül hala hata veriyor, sistemde gigabyte rgb ışıkları yönettiğin bir uygulama var mı sistemde? Fusion sürücüsü bu çünkü, kaldır.
Ekran kartının sürücüsü güncel değil hala. Güncelle yukarıda nasıl yapılacağını yazmıştım.
Rich (BB code):
: kd> lmDvmamdkmdag
Browse full module list
start end module name
fffff804`a06c0000 fffff804`a614f000 amdkmdag (deferred)
Image path: \SystemRoot\System32\DriverStore\FileRepository\u0385558.inf_amd64_a02c8b890e9f278a\B385477\amdkmdag.sys
Timestamp: Tue Oct 25 20:13:16 2022 (6358192C)
CheckSum: 05A4816B
ImageSize: 05A8F000
AMD ses sürücüsü ile ilgili de bir hata var, DDU ile sürücüleri kaldırırken onu da kaldırın.
Bu modül hala hata veriyor, sistemde gigabyte rgb ışıkları yönettiğin bir uygulama var mı sistemde? Fusion sürücüsü bu çünkü, kaldır.
DISM komutlarını uyguladım, Gigabyte'ın Aorus Engine uygulaması vardı onu da sildim, sitedeki en güncel ekran kartı driverını da yükledim, umarım sorun düzelmiştir.
DISM komutlarını uyguladım, Gigabyte'ın Aorus Engine uygulaması vardı onu da sildim, sitedeki en güncel ekran kartı driverını da yükledim, umarım sorun düzelmiştir.