Merhaba, son zamanlarda sık sık mavi ekran hatası alıyorum. Format attım, sürücüleri güncelledim, her RAM'e ayrı ayrı Memtest yaptım ama sorunu bulamadım yardımcı olursanız sevinirim. Minidump
Windows + R tıklayıp boşluğa eventvwr yazıp enter'a basın. Sizden istenilen*** hangi bölüm ise 1 yazılı yerden oraya sağ tıklayın. Eğer Yönetim olaylarından alacaksanız ona sağ tıklayıp resimdeki 2 olarak işaretlenmişi seçin. **İstenilen: Uygulama, Kur ve Sistem çıktılarını paylaşın. Eğer...
www.technopat.net
Windows Update kısmında 2H22 güncellemesi mevcut ise yükselt sürümünü.
XMP yani EXPO ayarın kapalıyken RAM'lere bir test yap. Sorun RAM kaynaklı da olabilir.
RAM hızını düşürüp defaulta alıyor, oyunlarda FPS kaybı yapmak dışında bir dezavantajı olmaz. Mavi ekranları sık alıyorsun XMP kapalı şekilde kısa bir süre test etmen yeterli olacaktır. Sorun kesilirse farklı bir XMP profilinde denersin.
Ek olarak, BIOS sürümünü F56F'e de yükseltmeyi deneyebilirsin.
Windows + R tıklayıp boşluğa eventvwr yazıp enter'a basın. Sizden istenilen*** hangi bölüm ise 1 yazılı yerden oraya sağ tıklayın. Eğer Yönetim olaylarından alacaksanız ona sağ tıklayıp resimdeki 2 olarak işaretlenmişi seçin. **İstenilen: Uygulama, Kur ve Sistem çıktılarını paylaşın. Eğer...
www.technopat.net
Windows Update kısmında 2H22 güncellemesi mevcut ise yükselt sürümünü.
XMP yani EXPO ayarın kapalıyken RAM'lere bir test yap. Sorun RAM kaynaklı da olabilir.
Güç yönetimi ayarları ne oluyor tam olarak söyleyebilir misiniz? Dediğiniz güncelleme görseldekiyse eğer yüklemesini başlattım. RAM'lerim sıfır yine de yapayım gerekliyse eğer. Tek tek mi yapacağım yoksa ikisi birlikte olur mu? Olay Raporu
Güç yönetimi ayarları ne oluyor tam olarak söyleyebilir misiniz? Dediğiniz güncelleme görseldekiyse eğer yüklemesini başlattım. RAM'lerim sıfır yine de yapayım gerekliyse eğer. Tek tek mi yapacağım yoksa ikisi birlikte olur mu? Olay Raporu
Önce ikisi beraber şekilde yap. Güç ayarlarından kastım bilgisayarın performansı arttırmak için yapılan performans ayarları olabilir ya da farklı bir konuda yaptığın bir performans ayarı olabilir.
Önce ikisi beraber şekilde yap. Güç ayarlarından kastım bilgisayarın performansı arttırmak için yapılan performans ayarları olabilir ya da farklı bir konuda yaptığın bir performans ayarı olabilir.
Yapmaya da gerek yok aslında. Sorun diskinde en başında şüphelendiğimiz gibi, değiştir onu ve sorun çözülsün. Değiştirirken sistemden de çıkar direkt olarak. Geçmiş olsun.
Rich (BB code):
Sayfalama işlemi sırasında \Device\Harddisk1\DR4 aygıtında bir hata algılandı.