R3 1200 AF - RX 570 sistemde CS2'de FPS düşmeleri oluyor

Dexter Vex

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD RYZEN 5 5600 @ 4.40 GHz | MSI RTX 2060S @ 8 GB | 16 GB 3600 MHZ DDR4 RAM | 128 GB M2 SSD | 1.5 TB HDD
Herkese selamlar. Sisteminde Ryzen 3 1200 AF, RX 570 4 GB ve 8 GB RAM var. CS2 oynarken ne yaparsam yapayım çok ani FPS dropları yiyorum. Oyun aniden ileri gidip geri geliyor. Oyunum SSD'de kurulu ve internet bağlantımda stabil. Darboğaz biraz yaptığını bildiğim için işlemciyi 4.0GHz'e overclock yaparak tekrar denedim ama sonuç aynı. Bu sorunu nasıl çözebilirim?
İlk resim işlemci kullanımı, ikinci resim ekran kartının kullanımı:

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam darboğazdan kaynaklı diye düşünüyorum. Bende de R3 1200-RX 570 4 GB var FPS oyunlarında droplar yaşıyorum o sistemde. Özellikle CS oynamıyorum o yüzden kesin bundan dolayı diyemem ama bundan kaynaklanması olası.

Sistemin düşük kalıyor.

Kral dalga mı geçiyorsun? 130FPS'den bir anda 70FPS'lere drop yiyorum ve diyorsun ki sistemin düşük kalıyor.

Ya bende darboğaz kaynaklı olduğunu düşünüyorum ancak sadece CS'de karşıma çıkıyor bu sorun.

Valorant'ta denediniz mi? Veya farklı FPS oyunlarında.

Valorant'ta hiçbir sorun olmadan en ufak drop dahi yemeden oynarken CS'de 200 fpsten 130 fpslere düştüğüm oluyor benimde, hatta Train haritası droptan oynanamaz hâle geliyor. Genel olarak oyunun optimizasyonu kötü fakat bende internet ayarları çekince azalmıştı. Kendi internetinize göre ayarlama yapıp oyundaki internet sınırlamalarını yapın bu packet loss gibi olayları azaltıp daha akıcı oyun zevki sunabiliyor eskiden %15 civarında takılan packet loss artık ya sıfır yada %3'e çıkıp iniyor buda oyunu renderlamayı kolaylaştırıyor birikme olmadığı için. Steam'den CS2'nin başlatma ayarlarına da bakmanızı öneririm. Ve sistem kullanımını azaltmak için hz değerinizin 5 veya 10 fps üstünde fps sınırı koyun bu sistem yükünü azaltacaktır.

Dosya Ekleri

• resim_2025-03-25_173145728.png
    72 KB · Görüntüleme: 23
  • Counter-strike 2 Screenshot 2025.03.25 - 17.31.10.74.png
    1 MB · Görüntüleme: 27
Kullandığın işlemci şunun hafif makyajlısı. Ordan bakınca yeterli mi görünüyor? 8 gb ramle bir de ltsc sürümü de değilse anca internette gezersin. Diskinin durumu zaten belli değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…