R3 1200 AF sistem yükseltmeye nereden başlanır?

FlexinVL

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, sistem özelliklerimi yükseltmek istiyorum genelde FiveM, (PC) PUBG, Valorant, CS2, tarzı oyunlar oynuyorum ara ara hikayeli oyunlarda oynuyorum. Sistemimi nereden itibaren değiştirerek başlamalıyım ayrıyeten dediğiniz parçanın sıfırını veya temiz ikinci el linklerini paylaşırsanız çok memnun olurum.

sistem özellikleri

İşletim sistemi ×
Windows 10.
Ekran kartı × Sapphire Pulse Radeon RX 560 (OC) 4gd5 (4 GB)
İşlemci × AMD Ryzen 3 1200 AF 12nm 3.4GHz Turbo.
Anakart × ASRock A320M-HDV r4.0 am4.
Bellek (RAM) × Neo Forza 16 GB (2x8) 3200 MHz DDR4 CL16.
Depolama × Kioxia Exceria 500GB NVMe gen3 M.2 SSD + SanDisk Plus 240GB SSD + 120GB SSD.
Kasa × Dark Raider 3x12cm RGB fanlı, tempered glass cam panel.
Güç kaynağı × Aerocool VX Plus 400W Power Supply.

Son düzenleyen: Moderatör:
İstediğin yükseltme tam olarak ne bilmiyorum işlemci ile başlayabilirsin şu anki maddi durumun ne derecede bilmiyorum fakat Power'in 400W olduğundan ekran kartını ile Power'i birlikte değiştirmen lazım. İşlemciden sonraki hedefin Power + ekran kartı olabilir fakat burada şöyle bir durum var işlemciyi değiştin fakat yine DDR4 sisteme uygun bir işlemci seçeceksin daha güncel bir yükseltme istiyorsan işlemci anakart RAM şeklinde 3'ünü aynı anda güncellemen gerekiyor. Çok güncel olmasına gerek yok diyorsan bence zaten sistemini güncelleme en güncel olsun istiyorsan bunu direkt satıp güncel sistem topla.

İlla güncelleyeceğim diyorsan daha güçlü bir işlemci seçebilirsin ilk etapta dediğim gibi. sonrasında Power ve ekran kartı güncellemesi yaparsın işlemcine uygun olacak şekilde.

Kafamdaki tüm soru işaretlerini çok sade bir dille alan birisi olarak görüyorum sizi, teşekkür ederim. Sistemi aylar önce satılığa çıkarttım fakat şu anda almak için yazan olmadı.

Peki işlemcimi yükselttim diyelim PSU ile olan bağlantısını nasıl anlarım?

" PSU ile olan bağlantısını nasıl anlarım?" kısmını anlayamadım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…