R3 1200 AF yerine i3 13100F alınmalı mı?

BloodPolo

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba öncelikle elimdeki sistem AMD Ryzen 3 1200 AF işlemci ve Radeon RX 570 8 GB ekran kartı var. Artı olarak 16 GB RAM var, buna rağmen Valorant ve FIFA25 gibi oyunlarda çok donma sorunu ve kasma yaşiyorum. Bilgisayarım yaklaşık dört yıllık, düşüncem işlemcinin düşük kaldiği ve ekran kartını beslemediği bu yüzden işlemciyi Intel i3-13100F'e yükseltmek.

Merhaba öncelikle elimdeki sistem AMD Ryzen 3 1200 AF işlemci ve Radeon RX 570 8 GB ekran kartı var. Artı olarak 16 GB RAM var, buna rağmen Valorant ve FIFA25 gibi oyunlarda çok donma sorunu ve kasma yaşiyorum. Bilgisayarım yaklaşık dört yıllık, düşüncem işlemcinin düşük kaldiği ve ekran kartını beslemediği bu yüzden işlemciyi Intel i3-13100F'e yükseltmek.

Anakartı da değiştirmen gerekiyor öyle bir şey yapacaksan. Anakartın nedir ? R5 5600 destekliyorsa 2. elden 2500e alabilirsin pazarlıkla.

Anakartı da değiştirmen gerekiyor öyle bir şey yapacaksan. Anakartın nedir? R5 5600 destekliyorsa 2. elden 2500e alabilirsin pazarlıkla.

Anakartı değiştirceğimi sonradan fark ettim o yüzden Intel değil de AMD R5 5600 bana uygun olur 2.el çok güvenemiyorum ya tanıdık olursa alırım.

Güzel olur ama anakartı da değiştirmeniz gerekecek. O da ekstra masraf. Onun yerine AM4 sokette güncele yakın bir işlemci almak daha mantıklı olur. Anakart modeliniz tam olarak nedir acaba?

Evet o şimdi aklıma geldi ve Intel yerine AMD kullanmaya devam edeceğim muhtemel R5 5500.

Son düzenleme:
Anakartı değiştirceğimi sonradan fark ettim o yüzden Intel değil de AMD R5 5600 bana uygun olur 2.el çok güvenemiyorum ya tanıdık olursa alırım.

Evet o şimdi aklıma geldi ve Intel yerine AMD kullanmaya devam edeceğim muhtemel R5 5500.

R5 5500 ile 5600 arasında bayağı uçurum var 600 lira için değecek bir şey değil 5500 almak. İşlemcinin 2. eli çok sıkıntı yaratmaz kolay bozulabilen bir parça değil almadan önce bir test etsen kafi olur genelde çok büyük şanssızlığına denk gelmezse. Sıfır alacaksan da 5600'lük para biriktir 5500 alıp çöp etme paranı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı