R3 1200 ile RX570 uyumu ve PSU güç yeterliliği

EnesEfe2K

Hectopat
Arkadaşlar merhaba, öncelikle sistemimi yazmak istiyorum.
Anakart: MSI B450M Pro M.2 Max.
İşlemci: Ryzen 3 1200 AF 12nm.
RAM: Apacer 8 GB 3000MHz CL16 (ileride 8+8 yapabilirim)
Ekran kartı: RX 550 2 GB.
Depolama: Kioxia 500GB SATA SSD.
PSU: Gametech GTP-400

İlk sorum şu: Ekran kartımı RX 570 ile değiştirmek istiyorum. Bu nedenle işlemcim darboğaz yapar mı? Bazı oyunlarda elbette darboğaz olacaktır biliyorum ama yine de düşüncelerinizi almak istiyorum.

İkinci sorum ise şu: Benim PSU'm 400W ve yeni ekran kartıyla birlikte sisteme yetişmeme ihtimali düşündürdü biraz. Birkaç PSU hesaplama sitesinden baktım ve 12v kanalından yaklaşık 292W gerektiği yazıyordu ama emin olmak istiyorum.

Not: Eğer işlemcim darboğaz yaparsa OC yapma ihtimalim ve ayrıca RAM'i 8+8 yapma ihtimalim çok yüksek. O nedenle PSU gücünün yeterliliğini hesaplarken bunları da aklınızda bulundurursanız sevinirim.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ne oynuyorsunuz? Valorant, LoL, CS:GO gibi oyunlar ise işlemci satıp işlemci yükseltin. 8+8 rami kesinlikle yapın.

AMD 450 Watt öneriyor:

Requirements
Typical Board Power (Desktop)
150 W
Minimum PSU Recommendation
450 W

Burada söylenmek istenen şu; tipik olarak anakartın ve diğer donanımların (CPU dahil) 150 Watt güç harcadığını hesap edersek, bu ekran kartı için en az 450 Watt güç kaynağı gerekir.

Son düzenleme:
Arkadaşlar çoğu PSU hesaplama sitelerinde işlemci OCli ve çift RAM'li haliyle yeterli gözüküyor. Sizce güvenmeli miyim?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…