R3 1200 mü R3 1300X mi ?

• Konuyu başlatan lucha
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 15
  • Görüntüleme 4.107

lucha

Kilopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar DDR4 sisteme geçeceğim, ekran kartım MSI 1050 T gaming X, bir anakart ve RAM öneriside alabilirim. İşlemci olarak da bu ikiliden hangisini seçmemi önerirsiniz ? Genelde PUBG oynuyorum. Kasam Everest Range-7 SSD var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bildiğim kadarıyla X ibareli Ryzen işlemcilerde stok fan bulunmuyor. 100-150 TL arası fan masrafı da çıkaracak size (R5 2400G işlemci ile aynı fiyata geliyor neredeyse fanı da ekleyince). Youtube gibi sitelerde karşılaştırmalı testleri mevcut. Açıkçası ben fazla bir fark görmedim 1200 ve 1300X arasında. Anakartı mutlaka B350 chipset alın ki ilerde hız aşırtmalı yüksek bir işlemci takabilesiniz. Biraz daha ucuz diye A320 ye kaçmayın.
Şuan hangisini alırsınız diye bana sorsanız. Ben R5 2400G alırdım. Hem iyileştirilmiş bir işlemci. Hem 4 çekirdek 8 izlek. Hemde ekran kartı sorun çıkarırsa bir süre dahili grafik kartı ile idare edebilecek bir işlemci.

Son düzenleme:
Bildiğim kadarıyla X ibareli Ryzen işlemcilerde stok fan bulunmuyor. 100-150 TL arası fan masrafı da çıkaracak size (R5 2400G işlemci ile aynı fiyata geliyor neredeyse fanı da ekleyince). Youtube gibi sitelerde karşılaştırmalı testleri mevcut. Açıkçası ben fazla bir fark görmedim 1200 ve 1300X arasında. Anakartı mutlaka B350 chipset alın ki ilerde hız aşırtmalı yüksek bir işlemci takabilesiniz. Biraz daha ucuz diye B320 ye kaçmayın.

X ibareli Ryzen işlemcilerde stok fan bulunuyor. AMD Ryzen 5 1500X’te bile var.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı