R3 1200 OCCT PSU test esnasında donma

Bodyponk

Kilopat
Daha fazla  
Arkadaşlar 1.5 yıldır İtopya v2.5 PC'sini kullanıyorum geçen ay (RX560) ekran kartı arızalandı. 2 hafta önce de yeni ekran kartı aldım RX 570 4 GB Armor. Fakat aldığım günden beri sürekli ekran donma sorunu yaşıyorum. Herhangi bir oyuna girdiğimde ne zaman olacağı belli olmuyor ama mutlaka her gün donma sorunu yaşıyorum. Ekran aniden kitleniyor yeniden başlatmak zorunda kalıyorum ekran kartı WattMan hatası veriyor. Bugün işten geldim bilgisayarı açayım biraz oyun atayım dedim Windows kısmında yine ekran rengi turuncu gibi oldu dondu yeniden başlattım BIOS'a girdim tekrardan dondu rest çekip masaüstüne geldim tekrar dondu çıldırmamak elde değil.
OCCT programıyla PSU testi yapayım dedim 5 dakikaya ayarladım 2 dakika sonra yine ekran dondu yeniden başlatmak zorunda kaldım acaba sorun PSU'da olabilir mi?
Uyguladığım çözüm yolları: BIOS güncelledim, BIOS pilini çıkartıp tekrar taktım. Ekran kartını DDU ile kaldırıp eski stabil sürümlerini tekrar yükledim, bilgisayardaki bileşenleri tek tek söküp geri taktım. Fakat hiçbirisi sonuç vermedi.

Sistem özellikleri;
RAM: Corsair 8 GB DDR4 2400MHz.
İşlemci: Ryzen R3 1200.
Anakart: ASUS Prime A320M-R.
Ekran kartı: MSI RX570 Armor 4 GB.
Güç kaynağı: Thermaltake Litepower 450W.
HDD: 1TB.
SSD: 250GB Samsung Evo.

Evet, PSU'dan kaynaklı donmalarda yaşanabilir. Başka bir PSU ile deneme şansınız varsa deneyin. Power testinde böyle bir senaryo yaşıyorsanız en başta PSU şıkkını elemelisiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…