R3 1200 RX 560 Valorant'ta takılma

Daha fazla  
Merhaba. Valorant'ta eğer ki V-Sync açmazsam FPS 130 160 arası iken fareyi hareket ettirdiğim gibi FPS 30 40'a düşüyor ve takılıyor. V-Sync açarsam akıcı oluyor takılma yok ama Alt Tab çekince V-Sync bir daha çalışmıyor pencereli tam ekrana alıp bir daha tam ekranı seçiyorum öyle tekrar çalışıyor. Pencereli tam ekranda açarsamda hareket ettiğimde sabitlemiyor. Sistemim Ryzen 3 1200 RX 560 4 GB 16 GB RAM 60Hz monitör ve bu çoğu oyunda öyle GTA 5 de 70 80 alırken fareyi hareket ettirdiğimde 50 FPS'e falan düşüyor neden olabilir?

Merhaba. Valorant'ta eğer ki V-Sync açmazsam FPS 130 160 arası iken fareyi hareket ettirdiğim gibi FPS 30 40'a düşüyor ve takılıyor. V-Sync açarsam akıcı oluyor takılma yok ama Alt Tab çekince V-Sync bir daha çalışmıyor pencereli tam ekrana alıp bir daha tam ekranı seçiyorum öyle tekrar çalışıyor. Pencereli tam ekranda açarsamda hareket ettiğimde sabitlemiyor. Sistemim Ryzen 3 1200 RX 560 4 GB 16 GB RAM 60Hz monitör ve bu çoğu oyunda öyle GTA 5 de 70 80 alırken fareyi hareket ettirdiğimde 50 FPS'e falan düşüyor neden olabilir?

Hocam işlemciden kaynaklı olabilir mi? Yani bu kadar düşmemesi lazım ama.

RAM miktarın yetersizdir bu yüzden fareyi çevirdiğinde FPS kayıpları yaşıyor olabilirsin.

16 GB RAM'in neresi yetmezki VRAM'i diyorsanızda sistem için gayet yeterli bence

Hocam işlemciden kaynaklı olabilir mi? Yani bu kadar düşmemesi lazım ama.

Hocam monitör VGA girişli olduğu için ve ekran kartında HDMI girişi var VGA yok dönüştürücü ile bağlıyorum ondan olabilir mi?

16 GB RAM'in neresi yetmezki VRAM'i diyorsanızda sistem için gayet yeterli bence.

Hocam monitör VGA girişli olduğu için ve ekran kartında HDMI girişi var VGA yok dönüştürücü ile bağlıyorum ondan olabilir mi?

Kesin olmamak ile birlikte söyleyeyim, olmayabilir çünkü bende dönüştürücü ile kullanıyorum ve sizinki gibi bir sorun yaşamadım. Başka dönüştürücü ile hiç denediniz mi?

İşlemcin Valorant için çok yetersiz + olarak RAM de bu yetersizliği arttırmış.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı