R3 1200 sistemde RX 6500 XT ekran kartı görüntü vermiyor

Egemen hasmili

Decapat
Daha fazla  
Öncelikle merhaba kendime yeni bir RX 6500 XT aldım ve taktım ekranıma görüntü gelmiyor güç kablolarını bağladığım halde. Normalde bilgisayar çalıştığında klavyemin ve mousemin ışığı yanıyor ama şu an yanmadı ve ekran kartının fanları dönmüyor ama RGB'si çalışıyor sistemim şu şekilde;
A320M-F
AMD Ryzen 3 1200.
8 GB RAM.

Fanların dönmemesi çalışmadığı anlamına gelmez,çoğu ekran kartı belli bir sıcaklıktan sonra fanlarını çalıştırır. 6 küçük girişli (adını bilmiyorum) kabloyu da doğru taktığınızdan eminseniz tek yol ekran kartını farkli bir sistemde çalıştırmayı denemelisiniz. Bir bilgisayarciya veya tanıdığınıza gidip rica etseniz kırmazlar ayrıca benim ekran kartım yanlış takılınca üstünde kırmızı ışık doğru takılınca beyaz ışık yanıyor sizde yanan ışık hangi renk?

Hocam konudan bağımsız o işlemci o ekran kartını besler mi?

Hocam konudan bağımsız o işlemci o ekran kartını besler mi?
Besleyeceğini düşünmüyorum genelde bu ekran kartıyla i3-10100f modeliyle aynı güce sahip işlemciler kullanılıyor. Tam performans vermez ama eski sistemine göre tabii performans artışı olur.

O 6'lı güç girişini takmadan önce kırmızı yanıyor takınca sönüyor onda sorun yok.

O 6'lı güç girişini takmadan önce kırmızı yanıyor takınca sönüyor onda sorun yok.
O şekilde de sorun yoksa geriye tek çare ekran kartını farklı sistem de denemek olacaktır. Anca böyle anlayabiliriz. En doğru anlama yolu böyle olacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…