R3 1200 sistemde Windows 11'e geçişte "güvenli önyükleme" hatası

diegoibo_10

Hectopat
Daha fazla  
RAM
16 GB
Ekran kartı
NVIDIA GEFORCE GT 1030
Anakart
ASUS PRIME B450-MK II
İşlemci
AMD RYZEN 3 1200
Windows 10'dan 11'e geçiş yapmak istiyorum fakat denetleyince güvenli önyükleme hatası veriyor. BIOS ayarlarımda Secure Boot: Enabled fakat CSM ayarını kapatınca bilgisayarımdaki diskler görünmüyor ve sistem açılmıyor. Yardımcı olur musunuz?
Sistem özellikleri:
GT 1030.
Ryzen 3 1200.
ASUS Prime B450-MK 2

Windows 11'i nasıl yüklemeye çalışıyorsunuz?
Windows 10'u kurarken UEFI olarak kurmadınız mı?
Windows 11 i direk yükseltme olarak kurmaya çalışıyorum. Windows 10 ile alakalı bir sorun değil sanırım flaş bellek dahil görünmüyor bu ayarı kapatınca. Bahsettiğim ayar :

Dosya Ekleri

• IMG_20240805_170945.jpg
    IMG_20240805_170945.jpg
    210,8 KB · Görüntüleme: 21
Windows 11 i direk yükseltme olarak kurmaya çalışıyorum. Windows 10 ile alakalı bir sorun değil sanırım flaş bellek dahil görünmüyor bu ayarı kapatınca. Bahsettiğim ayar :
Windows 10'u kurarken UEFI kurmadıysanız diskler MBR olur Windows 11 de UEFI gereksinimi istiyor diye biliyorum. Haliyle diskler de bundan dolayı gözükmüyor olabilir. (tamamen tahmin) Legacy only yazanları UEFI yapın bi öyle deneyin.

Windows 10'u kurarken UEFI kurmadıysanız diskler MBR olur Windows 11 de UEFI gereksinimi istiyor diye biliyorum. Haliyle diskler de bundan dolayı gözükmüyor olabilir. (tamamen tahmin) Legacy only yazanları UEFI yapın bi öyle deneyin.
Yalnızca boot device control ayarını değiştirince görünmüyor diskler. Windows 10 kurulurken uefı ile kurulmadıysa nasıl düzeltebilirim

Yalnızca boot device control ayarını değiştirince görünmüyor diskler. Windows 10 kurulurken uefı ile kurulmadıysa nasıl düzeltebilirim
Sisteminizde kaç disk var?
Windows'un kurulu olmadığı diske yedeklerinizi alın.
Sonra Rufus ile CSM ve TPM gereksinimlerini kaldır işaretleyerek Windows 11 USB'si hazırlayın.
Temiz kurulum yapın Windows diskinize.

Sisteminizde kaç disk var?
Windows'un kurulu olmadığı diske yedeklerinizi alın.
Sonra Rufus ile CSM ve TPM gereksinimlerini kaldır işaretleyerek Windows 11 USB'si hazırlayın.
Temiz kurulum yapın Windows diskinize.

Evet dediğiniz şekilde MBR olarak kurmuşum yanlışlıkla flash bellek içine Windows 10 yazıyorum UEFI şeklinde kurup Windows 11'e yükselteceğim. CMD üzerinden Windows'un kurulu olduğu diski MBR'den GPT'ye çevireceğim hata vermezse olacağını düşünüyorum. 2 disk var.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı