R3 1200 ve R9 280 sistem APU'ya çevirilmeli mi?

Stunter36

Hectopat
Yer
İstanbul
Merhaba arkadaşlar bir süredir kasamla ilgili bazı konular açtım şu anda aklımdan bir şeyler geçiyor bunu sizinle paylaşmak istedim.
Bende Ryzen 3 1200 işlemci ve ASUS R9 280 var.
İşlemcimden memnun olsam da ekran kartı artık beni ve PSU'mu yok yoruyor.
300 Watt çekiyor yük altında ve kasa alev gibi oluyor ve ben çok oyun meraklısı biri değilim Ryzen 3 ve R9 280 kartımı satıp Athlon 3000 veya R3 2200 g veya 3200G alsam ne olur? Benim için artık bu sesten ve ısıdan rahatsız oluyorum PC'den soğumak istemiyorum açıkçası, basit bir kasa istiyorum.
Oynadığım 2 oyun var assetto Corsa ve CS:GO bunları APU ile oynayabilir miyim?
Son olarak 8+4 12 GB RAM ve ASUS ROG STRIX B350F anakart var, anakartın girişleri çok zengin ve ses kalitesi muazzam. Anakartı değiştirmeyi düşünmüyorum önerileriniz neler?

Merhaba arkadaşlar bir süredir kasamla ilgili bazı konular açtım şu anda aklımdan bir şeyler geçiyor bunu sizinle paylaşmak istedim.
Bende Ryzen 3 1200 işlemci ve ASUS R9 280 var.
İşlemcimden memnun olsam da ekran kartı artık beni ve PSU'mu yok yoruyor.
300 Watt çekiyor yük altında ve kasa alev gibi oluyor ve ben çok oyun meraklısı biri değilim Ryzen 3 ve R9 280 kartımı satıp Athlon 3000 veya R3 2200 g veya 3200G alsam ne olur? Benim için artık bu sesten ve ısıdan rahatsız oluyorum PC'den soğumak istemiyorum açıkçası, basit bir kasa istiyorum.
Oynadığım 2 oyun var assetto Corsa ve CS:GO bunları APU ile oynayabilir miyim?
Son olarak 8+4 12 GB RAM ve ASUS ROG STRIX B350F anakart var, anakartın girişleri çok zengin ve ses kalitesi muazzam. Anakartı değiştirmeyi düşünmüyorum önerileriniz neler?

Hocam bütçeniz varsa Ryzen 5 3400G'de alabilirsiniz çoğu oyunu rahatça oynarsınız.

Hocam APU işlemci alana kadar RX 570 alın. Daha rahat edersiniz.

APU alman mantıklı olabilir o oyunları çok rahat oynarsın anakart değiştirmenede gerek yok sadece BIOS'u güncelleyeceksin.
Biosu güncelledim ekran kartınıda 1 saat önce sattım.
R3 3200g düşünüyorum r5 3400e bütçem yok bakalım :)
Teşekkürler arkadaşlar ryzen 5 2400g aldım driverları kurucam şimdi :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı