R3 1200 ve RX 570 Sistemde Takılmalar

AzaelWinchester

Decapat
Merhaba dostlar. 1 ay önce elimdeki GTX 1050'yi satıp yerine RX 570 aldım. Aldığım kartla daha önce mining yapılmıştı. Taktım sisteme, Hitman 2 oynuyordum çat diye dondu bilgisayar. Kapattım açtım yine dondu. Bilgisayar donmadığı zamanlarda da dakikada bir bilgisayar 1 saniyeliğine donup "dırr" diye ses çıkıyor ve ardından devam ediyordu. Kartı aldığım adama yazdım durumu. Adam, 500W PSU'mun yetersiz olduğunu söyledi markası POWER BOOST diye. Tamam dedim gittim Corsair VS650 aldım, yine aynıydı. Sonra donup kapanma sorununun OC kaynaklı olduğunu anlayıp işlemcimi 3,9'dan stock hızlara çektim ve sorun düzeldi. Ama hala dakikada bir 1 saniyelik donuyor "dırrr" ses çıkartıyor. Sadece oyun oynarken de yapmıyor bunu, film izlerken bile böyle. Kapanma problemim de yok ama bu olay çok can sıkıcı olmaya başladı. RAM'lerim, anakartım ve belki ısıdan oluyordur diye kasamı bile değiştirdim, hala aynı. Sonra adamı arayıp konuştum, aynı karttan bir başkasıyla değiştirdi, düzelmedi. Sonra bir daha değiştirdi ama 3 kartta da aynı problem var, ne yaptıysam düzeltemedim. Yardımlarınızı bekliyorum, hayırlı forumlar.

Sistemim:

• Ryzen 1200
  • ASUS Rog Strix B350F
  • Asus Expedition RX 570
  • Kingston HyperX Fury 2400 MHz 8GB RAM
  • Corsair VS650 Power Supply
  • Sharkoon TG-5
  • Rampage Windchill 200 Kule soğutucu

Son düzenleyen: Moderatör:
Asıl sorunlu parça dışında her şey değişmiş. Size denettiği kartlar da muhtemelen mining görmüş kartlar. Üzülüyorum şu RX 5** serisine, mining canavarı kartlar olmasından dolayı fiyatları fırlamıştı. İnsanlar gidip 1050Ti'lar 1060'lar tercih etmek zorunda kaldı.

3 kartta da aynı problem olunca yok artık dedim ve sorunu ekran kartında aramayı bıraktım. Bugün ekran kartı driver'ını 2 defa kurduğumu farkedip birini sildim ve sorun %80 oranında düzeldi. Eski kartın driverını bir programla sildim öyle kurdum ama acaba çakışıyor olabilir mi? Sistemdeki bu onca parça değişiminden sonra format atmadım acaba yazılımsal olabilir mi? Bunlar aklımdaki sorular cevap verirseniz çok teşekkür ederim. Mining kart sorununa gelince, kesinlikle haklısınız. 8 aylık kartın fan bilyesini bile dağıtacak kadar çalıştırılabileceğini bu kartta gördüm. Alırken çok ucuza aldığım için herhangi bir sıkıntıda garantiye gönderirim diye düşünmüştüm ama derdimi pentaya anlatamam sistemin diğer parçalarına suç bulurlar gibi geliyor.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı