Öncelikle merhaba. Ben Technopat youtube kanalındaki macOS Monterey kurulumu videosu ile macOS kurmayı denedim fakat anakartıma uygun EFI dosyasını bir türlü bulamıyorum. İmaj dosyası ile gelen default EFI dosyasını kullanırsam "OC: Failed load configuration " şeklinde bir hata alıyorum. Yardımcı olursanız sevinirim
Selam, bu hatanın sebebi EFI/OC içerisinde sisteminize uygun olan .plist dosyasını, config olarak adlandırmamanızdan kaynaklı. Videodaki EFI ise DDR5 12.nesil Intel sistem için. Bu güncel evrensel EFI'yi kullanabilirsiniz:
MediaFire is a simple to use free service that lets you put all your photos, documents, music, and video in a single place so you can access them anywhere and share them everywhere.
www.mediafire.com
AIDA64 ile ethernet kart modelinizi öğrenin. Muhtemelen Realtek'tir. Gerekli kext dosyasını kurulumdan önce configinize işleyin. Keza 120GB SSD'niz var, direkt macOS kuracaksınız gibi duruyor.
EFI klasörümüze yeni bir kext eklemek veya çıkarmak için ne gibi adımlar yapacağınıza kısaca değineceğiz. İlk olarak aracımızı indirelim; https://github.com/corpnewt/ProperTree/archive/refs/heads/master.zip Kext ekleyecek veya çıkaracak ise isek EFI > OC > Kext klasörünün içine ilgili kext...
www.technopat.net
120'lik SSD'ye nasıl ikinci işletim sistemi olarak kurup kullanabileceksiniz ki? 1-2 ayda hem Windows'un hem de macOS'un alanı azalır, cache yüzünden kasar.
120 GB benim 2. SSD'im. Birincisinde Windows 2.sinde macOS olacak. Bir de Config dosyasını bulamadım yani EFI klasörü içinde Config adlı bir dosya yok. O dosyayı nasıl bulacağım? @tristessehivernale