R3 1200 ve RX570 sistem takılma sorunu

Metehan Erdoğan

Centipat
Merhaba değerli arkadaşlar gerçekten çok değişik bir durumun içindeyim elimdeki sistemi 2 gün önce İtopya'dan aldım fakat bir sorun başladı. Elimden ne geldiyse yaptım kurtulamadım oyun oynarken Discord'da takılırken video film izlerken masaüstünde dahi dururken çok nadiren de olsa ses takılıyor örneğin oyun oynuyorum kornaya basıyorum "düt" ediceğine "düüüü" ediyor sonra tekrar düzeliyor veya arkadaşım Discord'da konuşurken merhaba diyeceğine "meeerhaba" oluyor bu takılma 1 saniye ve daha kısa gibi sürüyor fakat çok nadir oluyor bazen üst üste oluyor ne yaptıysam kurtulamadım.

CPU: Ryzen 3 1200.
Ekran kartı: Sapphire RX570 ITX 4 GB.
RAM: 8 GB 3000 MHz.
PSU: 500W.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ağır oyunlar oynadığını var sayarsak o işlemci çoklu işlemler için yeterli değil yani bir oyun %100 işlemci kullanıyorsa arkadaki programları etkiler. Masaüstünde takılması normal değil BIOS güncellemesi yap.
Hocam şöyle bir şey var oyunlarda veya masaüstünde bilgisayar kitlenmiyor sadece ses takılıyor bütün her şeyi güncel tamamen ama neden böyle yapıyor hani darboğaz felan mı eğer öyle bir şey ise yine tamam der geçerim lakin masaüstünde bile oluyor discordda konuşurken bile oluyor

RAM veya HDD arızalı olabilir. Genelde masaüstü donmalarının kaynağı RAM olabiliyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Buradan RAM testi yapmayı deneyin.

Ryzen 3 1200 4 çekirdekli bir işlemci, oynadığınız oyun da işlemciye abanırsa, işlemci %100'e kadar sömürülür ve sonuç olarak discord sesleri düzgün iletmez. Elinizde 500-600 TL var ise acilen teknobiyotik'in indiriminden yararlanın, Ryzen 5 1600(12 Çekirdekli) 591TL idi en son. Hem de yenilenmiş versiyonu. 12nm ve Pinnacle Ridge serisinden yani teknikte 2. nesil bir işlemci.

Günümüz için artık 4 çekirdek yavaşça ölüyor, artık en az 4 çekirdek 8 thread bir işlemci gerekli.

Arkadaşlar şunuda söylemek istiyorum bu takılma dediğim çok nadir olan bir şey gün içinde maksimum 1 kere oluyor bazen kafayı sıyırıyor 2 kere üst üste yapıyor lakin can sıkıcı bir durum olmuyor oyun dahi kasmıyor sadece ses dırrtt ediyor geliyor sebebini merak ettim.
Hocam iyide masaüstünde bile donuyormuş işlemciyle alakası yok gibi geldi bana.
Hocam peki bu takılma sorunları ekran kartına veya işlemciye zarar verir mi? dediğim gibi pek can sıkıcı bir takılma değil lakin zarar getirecekse uğraşılması lazım.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı