R3 1300X boşta 55 derece çalışıyor

Yer
Antalya
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart; asrock b550m hdv
işlemci; r5 5600
Ekran kartı; asus dual rx6600 8gb
Ram bellek; gskill flarex 2x8 3200mhz cl16
kasa+psu; msi forge mag 100A
Meslek
yapı denetim şefi
İşlemci Ryzen 3 1300X. Boşta 45-55 arası geziniyor. Resimi ekliyorum.

1656267261519.png

1.4 Volt çok yüksek, ana sebep bu, undervolt vs yapılabilir, bunun dışında klasik termal macun sorunları falan da olabilir. Ama ana sebep işlemciye verdiğiniz voltajın çok yüksek olması, ki 1300X zaten bu kadar yüksek voltajda çalışmaya ihtiyaç duymaz, internetten undervolt videolarına bakarak düşürebilirsiniz.

1.4 Volt çok yüksek, ana sebep bu, undervolt vs yapılabilir, bunun dışında klasik termal macun sorunları falan da olabilir. Ama ana sebep işlemciye verdiğiniz voltajın çok yüksek olması, ki 1300X zaten bu kadar yüksek voltajda çalışmaya ihtiyaç duymaz, internetten undervolt videolarına bakarak düşürebilirsiniz.

Ben ekstra bir voltaj yükseltmesi yapmadım. Bilgisayarı aldığım günden beri sadece format için BIOS'a girmişimdir yani.

Ben ekstra bir voltaj yükseltmesi yapmadım. Bilgisayarı aldığım günden beri sadece format için BIOS'a girmişimdir yani.

Eğer işlemci eskiden daha düşük sıcaklıkta çalışıp şimdi durduk yere yükseldiyse sorun başkadır, ama genel olara çoğu zaman bu sıcaklıkta ise sebebi yüksek voltajda olması, sizin oynamanıza gerek yok, AMD işlemciler yüksek voltaj ile çalışıyor normal halinde, elle biraz düşürebilirsiniz demek istediğim oydu.

Eğer işlemci eskiden daha düşük sıcaklıkta çalışıp şimdi durduk yere yükseldiyse sorun başkadır, ama genel olara çoğu zaman bu sıcaklıkta ise sebebi yüksek voltajda olması, sizin oynamanıza gerek yok, AMD işlemciler yüksek voltaj ile çalışıyor normal halinde, elle biraz düşürebilirsiniz demek istediğim oydu.

Hocam 1.4vden 1.3V'a çektim ama bilgisayarı açtıktan 5 dakika sonra dondu. Ardından 1.25V'a çektim bu sefer hiç açılmadı. En son 1.35V'a çektim bu sefer de 15 dakika sonra dondu. Sıcaklıklarda da Max 5 derece düşüş gördüm.

Aynı işlemciden bende de var o.c filan yapmadım stok soğtucu ile Arkada bu uygulamlar açık değerler bu şekil.

Bende de şu an 1.4v kullanıyor ve 45-48 derece arası değişiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı