Berkan Bulut
Yoctopat
Daha fazla
Merhabalar. Birkaç gün öncesinde bilgisayarı açmak için Power tuşuna bastım. Kasanın ışıkları yandı, fanlar dönmeye başladı, gayet normal bir şekilde çalışıyor gözüküyordu ama farklı bir fan sesi gibi bir şey vardı ve sanırım bu güç kaynağından geliyor. Kasa çalışıyordu ama hiçbir şekilde ekrana görüntü gelmiyordi, klavye, mouse falan çalışmıyordu. Hiçbir şey çalışmadığından dolayı PC'yi kapatmak için Power tuşuna basılı tuttum fakat işe yaramıyordu ben de Power Suply'ın kapama tuşu ile kapadım bilgisayarı.
İçini açıp baktığımda anakartın EZ Debug kısmında CPU beyaz ışığı yanıyor fakat CPU kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Etrafta bildiğim ve güvenebileceğim bir bilgisayarcı yok. Bilgisayarı toplayalı 4-5 yıl oldu ve şu ana kadar sorunsuz çalışıyordu. Başına böyle bir sorun gelen var mı? Hangi parça bozuk olabilir sizce?
Sistem özellikleri:
İçini açıp baktığımda anakartın EZ Debug kısmında CPU beyaz ışığı yanıyor fakat CPU kaynaklı bir sorun olduğunu düşünmüyorum. Etrafta bildiğim ve güvenebileceğim bir bilgisayarcı yok. Bilgisayarı toplayalı 4-5 yıl oldu ve şu ana kadar sorunsuz çalışıyordu. Başına böyle bir sorun gelen var mı? Hangi parça bozuk olabilir sizce?
Sistem özellikleri:
- Anakart: MSI B350M Pro-VDH
- İşlemci: Ryzen 3 1300X.
- Ekran kartı: MSI GeForce GTX 1050 Ti.
- Power Supply: Cooler Master 500W +80
Son düzenleyen: Moderatör: