R3 1300X işlemci boşta ısınma sorunu

kebabwaffe

Hectopat
Daha fazla  
R3 1300X işlemci boşta en az 44 en fazla 59°C'yi görüyor. Stok soğutucu kullanıyorum, CPB açık. Kapatırsam performans düşüklüğü yaşar mıyım?
Biraz garip olacak ama aldıktan sonra hiç termal macun değişikliği yapmadım, ondan da kaynaklanıyor olabilir gibi. Uygun fiyatlı olarak ne önerebilirsiniz? Bütçem en fazla 50 lira.

Öncelikle merhaba eğer anakartın işlemcine gereksiz fazla voltaj veriyorsa ondan kaynaklanabiliyor olabilir, örneğin kendi işlemcimden örnek vereyim boşta 57 58 derecelerde Antalya'da yaşıyorum tabii orası ayrı benim işlemcimin alması gereken değer 1.3v sabit fakat benim işlemcime anakartım 1.4 v ile 1.375 v arası voltaj değeri veriyor bu da fazla ısınmasına sebep oluyor eğer anlattığım tarafta sıkıntı yoksa termal macunları bir kontrol et, bir de bu yaz aylarında ısınması normal zaten.

Bir de arkadaşlar sormak istediğim bir şey var işlemcim R5 2500X CBP nedir?
Core Performance Boost. Bir tür overclock ancak saçma sapan voltajlar verdiği için genelde kapatıp kendileri 1.3 vb. voltajlar ile aynı hızlara ulaşıyorlar böylece de sıcaklıkları düşürüyor. CBP kapatabilirsiniz ben de aynı işlemciyi kullanıyorum ve herhangi bir performans düşüklüğü yaşamadım.

Öncelikle teşekkür ederim. Hiçbir şekilde O.C veya Undervolt yapmadım, değerler herhalde en stabil haldedir diye düşünüyorum.
Kasamın tek fanı çalışmıyor (Xigmatek Glare 7A) bayramdan sonra değiştirmeyi düşünüyorum, teşekkürler.
52'ye çıkabilirim. Attığınız macun tek kullanımlık mı? Teşekkürler.
Ben çok az yaşadım ( R5 2600X ) dene 10 dakikanı almaz test etmesi.
Oyunlardaki sıcaklık değerini şimdi test edeceğim fakat hiç çökme olmadı bilgisayarımda. Teşekkür ederim.

Tek değil en az 2-3 kullanımlık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…