R3 1300X işlemcide bir pin eksik

46`wàzquez

Hectopat
Arkadaşlar merhaba bir konum var, yorumlarınızı bekliyorum.
5 yıldır kullandığım AMD Ryzen 3 1300X işlemcimi değiştirdim. İnternet üzerinden sattım ama satıcı eksik pinden dolayı iade etti. Üçgen kısmın sol en altındaki 1 pin eksik ama çalışıyor bir sorun yok. Bu işlemcide standart böyle mi? Böyle değilse bir sorun oluşturur mu satmak istiyorum ama sorunlu bir işlemciyi satmak istemiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20230119_001952.jpg
    IMG_20230119_001952.jpg
    72,9 KB · Görüntüleme: 63
Tüm köşeler aynı olacak pin dizilimi bakımından. Fakat 1, hatta yer yer 2, 3 ya da 4 pinin eksik olması hiçbir sorun yaratmayabiliyor. Eğer RAM manasında, standart çalışmasında ya da PCI-e yollarında sorun gözükmüyorsa o pin işlevsiz demektir.

Tüm köşeler aynı olacak pin dizilimi bakımından. Fakat 1, hatta yer yer 2, 3 ya da 4 pinin eksik olması hiçbir sorun yaratmayabiliyor. Eğer RAM manasında, standart çalışmasında ya da PCI-e yollarında sorun gözükmüyorsa o pin işlevsiz demektir.
Dostum teşekkür ederim açıklayıcı bir yanıt, Sence bu sonradan oluşan bir sorunmu, Fabrika çıkışı bir sorun değil mi.

Dostum teşekkür ederim açıklayıcı bir yanıt, Sence bu sonradan oluşan bir sorunmu, Fabrika çıkışı bir sorun değil mi.
Fabrika çıkışı olduğunu sanmıyorum. Denk gelmedim hiç. Soketten çıkartırken, takarken olmuş olabilir.

Bir ihtimal alan kişi yanlışlıkla kırmış, bu sebeple "Ürün böyle geldi" ayağına iade etmiş olabilir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı