R3 1300X overclock yapamıyorum

Deatens

Picopat
Daha fazla  
RAM
Corsair | CL 16 | 2400Mhz | 2x8
Ekran kartı
1060 3GB
Anakart
B350M-K
İşlemci
R3 1300x
Merhaba R3 1300X işlemcime geçenlerde overclock yapmaya çalıştım ve 3600MHz'den 3700MHz'ye çektim fakat overclocku BIOS'tan yapmaya çalıştığımda PC açılmadı Ryzen Master uygulaması ile yaptığımda sorunsuzdu. Bende Ryzen Master uygulamasından 3700MHz de bırakmaya karar kıldım fakat oyunlara girdiğimde 2 dk sonra bilgisayar kapanıyordu 10Dk'lık stres testlerinde hiçbirin sorun yoktu veya oyunlara girdiğimde sıcaklıkta bir sorun yoktu voltajdan kaynaklı olabileceğini düşündüm yükselte yükselte denedim fakat sonuç değişmedi.

İşlemcim eskidiği için olabilir mi? (6 yıllık) işlemcimin eskidiğinden olabileceğini düşünmedim.

Diğer insanlara baktığımda R3 1300X ile gayet güzel değerlere çıktıklarını gördüm.

Sistem.
R3 1300X.
Stok soğutucu.
Corsair 2400MHz 2x8 CL16.
1060 3GB.
500W.
B350M-K

Boşta sıcaklık (CPU) 55-65 derece.
Termal macunu dün yeniledim yenilemeden önce de aynı olay vardı termal macun yenilemeden önce işlemci sıcaklığımda gayet fazlaydı.

Anlık sıcaklıkları takip ediyor musunuz. Belki fazla ısındığı için kapanabilir.

Anlık sıcaklıkları takip ediyor musunuz. Belki fazla ısındığı için kapanabilir.
Sıcaklık seviyelerim oyun içerisinde 85-94 derece overclock yapmadığımda yine 80-89 derecelerde seyrediyor çok bir şey değişmedi yani bilemiyorum çoğu konuya baktığımda stok soğutucu ile çok güzel değerlere çıkmışlar

Son düzenleme:

Sıcaklık değerleri çok fazla ne kadar voltaj veriyorsunuz? Ayrıca Turbo frekansı 3.7 GHz yani normalde o hızlarda rahat çalışabilir.

Sıcaklık değerleri çok fazla ne kadar voltaj veriyorsunuz? Ayrıca Turbo frekansı 3.7 GHz yani normalde o hızlarda rahat çalışabilir.
Soğutucum eskidiğinden dolayı sıcaklık değerleri bu kadar artar değil mi 3.7GHz i göremiyorum verdiğim voltaj değeri biosta autodaydı (biostan yapınca pc açılmıyor) ryzen master uygulamasında 1,3125

Soğutucum eskidiğinden dolayı sıcaklık değerleri bu kadar artar değil mi 3.7GHz'i göremiyorum verdiğim voltaj değeri BIOS'ta autodaydı (BIOS'tan yapınca PC açılmıyor) Ryzen Master uygulamasında 1,3125

Eğer manuel olarak da BIOS'tan ayarlayıp olmuyorsa yanlış yere ayarlama yapıyor olabilirsiniz belki, offset modda sadece offset voltage kısmını ayarlamalısınız.
Bu sefer 1.35v olarak deneyin.

Sıcaklık konusuna gelirsek bir ihtimal fan hızı düşük olarak çalışıyor olabilir onu da BIOS ayarlarından kontrol edin ama bunları yapmadan önce YouTube üzerinden izleyin.

Fan hızım 2000rpm de biostan en uygun hale getirmesi için ayarlamıştım otomatik olarak

biostan manuel olarak hiç ayarlamadım hep autodaydı. Ryzen masterda 1.35v denemiştim fakat yine aynı sonuç

Fan hızım 2000RPM de BIOS'tan en uygun hale getirmesi için ayarlamıştım otomatik olarak.

BIOS'tan manuel olarak hiç ayarlamadım hep autodaydı. Ryzen Master'da 1.35v denemiştim fakat yine aynı sonuç.

Yani kapanmasının nedeni dediğiniz gibi sıcaklıktan ötürü kendini korumaya alıyor sanırım bir de BIOS'tan dediğim gibi manuel olarak deneyin ayrıca fanın en yüksek RPM değeri kaç?
Bir diğer ise kasanın hava sirkülasyonu nasıl.

fan wraith stealth 2000rpm felandır herhalde
kasanın hava sirkülasyonu olması gerektiği gibi iyi
ryzen master ile bios arasında farklılık olur mu

Fan Wraith Stealth 2000RPM falandır herhalde.
Kasanın hava sirkülasyonu olması gerektiği gibi iyi.
Ryzen Master ile BIOS arasında farklılık olur mu?

İnetrnette 2800 RPM olarak gözüküyor aynı fana sahibim Max 2300 RPM görüyorum o da 70 derecelere çıktığında ulaşıyor.
Yani fark eder mi bilemiyorum deneyebilirsiniz 85-95 derecelere ulaşması ayrı bir tuhaflık normal seyrinde de 89 derecelere ulaşmaması gerek.
Acaba işlemci fanı tam oturmamış olabilir mi ya da macunu az gelmiş olabilir aklıma pek bir fikir gelmiyor maalesef.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…