R3 1300X - RX 570 sistem nasıl yenilenmeli?

Bütçe
15000-20000

TolgaCK

Decapat
Daha fazla  
Arkadaşlar merhaba,

2018 yılından beri kullandığım bilgisayarımı parça parça yenileyip yenilememek konusunda kararsız kaldım. Bunu satıp (5000 küsur TL'ye birisi almak istedi) tamamen yeni bir PC almayı düşünüyordum ancak bilenlere danışmadan karar vermek istemedim. Bilgisayarımın durumu şöyle;

Anakart: ASRock AB350M-HDV
İşlemci: Ryzen 3 1300X.
Power Supply: Dark 500W (ilk değiştirmek istediğim parça)
Ekran kartı: Sapphire RX 570 4 GB.
RAM: Kingston HyperX 16 GB DDR4-2666 (çiftini (uyumlu çalışan) bulamazsam en son değiştireceğim parça)

Depolama (SSD) konusunda bir sıkıntı yok.

Tower'ı da değiştirmek istiyorum, havalandırma olarak problem yaratacağını düşünüyorum. Görsellere ekledim.

Bütçe 15000-20000 arası. Ancak bir iki tık üstü önerilere de açığım. Şimdiden teşekkür ederim.

Dosya Ekleri

• TowerBack.jpeg
    111 KB · Görüntüleme: 47
  • TowerF.jpeg
    70,2 KB · Görüntüleme: 48
  • TowerIn.jpeg
    137,9 KB · Görüntüleme: 44
15-20k bütçen varsa elindekini sat komple yeni sistem diz. Bence.

Yorumun için teşekkür ederim
Peki anakart, işlemci ve Power bakımından güçlü önerebileceğin bir sistem var mı? Piyasayı çok araştırdım ancak kiminin PS'si kötü (kötü derken giriş seviyesi) kiminin işlemcisi.

Elindeki sistemi satıp üstüne biraz koyup yenileyebilirsin.

Ekran kartımla idare ederim der misiniz acaba? Şöyle bir fikir söyleyeyim. 20k'ya ekran kartsız sisteminizi toplayın. Ekran kartını ve kasayı satıp üstüne daha sonra koyup daha iyi bir ekran kartı alabilirsiniz.
Yoksa "20k'ya ekran kartı da olsun almışken tek seferde alayım daha uğraşmayayım" mı dersiniz?

Tam düşündüğüm yöntemi söylediniz aslında. RX 570 hala iyi iş görüyor, idare ederim. İleride yeni ekran kartlarına, işlemciye, RAM'e vs. rahatça yükseltebileceğim bir sistem bulabilirsem harika olur diye düşünüyorum. Bu şekilde bütçeyi 25k civarlarına çıkarmaya da razıyım, ekran kartını sonra düşünürüm dediğiniz gibi

Son düzenleme:
Hocam özensizce topladım zamanım olursa detaylı toplarım. Başka arkadaşlar toplarsa da iyi olur.
PSU yeni nesil PCI 5.0 destekli. Anakart DDR5. 2x8 yerine 2x16 bellek tercih edilebilir.

@OnurTAŞ
Çok teşekkür ederim hocam zaman ayırdığın için, detaylıca inceleyeceğim

Ram için bunu almayı düşünüyorum daha sonra yükseltme yaparken rahat etmek için, anakart listesinde de desteklediğini gördüm. Sizce nasıl olur hocam

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…