R3 1300X sistem CS:GO ve Valorant'ta düşük FPS veriyor

Madjack

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle herkese merhaba. Valorant veya CS:GO oynayabileceğim, hatta CS: 2 oynayabileceğim bir sistemim var fakat, ilginç bir şekilde FPS sorunları ile karşılaşıyorum. Üstelik en Low ayarlarda ve Widescreen'de oynamama rağmen. Buna neden olan nedir? Bilen varsa yardımcı olabilir mi? Görsel olarak da belirttim sistem özelliklerini.

Dosya Ekleri

• resim_2023-09-09_075049817.png
    resim_2023-09-09_075049817.png
    36,8 KB · Görüntüleme: 36
Son düzenleyen: Moderatör:
Bahsettiğin oyunlar işlemci ağırlıklı. Daha iyi sonuç için daha güncel bir işlemciye geçmen lazım. Oyunun gereksinim duyduğu sistemin biraz üstünde bir sisteme sahip olmak, yüksek performans anlamına gelmiyor. Yüksek frekans, yüksek önbellek, fazla çekirdek işlemci FPS oyunlarında yüksek FPS almanın koşulu gibi bir şey. İlk iki nesil Ryzen işlemciler ile çok yüksek FPS pek mümkün olmuyor. Özellikle ilk nesil baya zayıf bu konuda.

Bahsettiğin oyunlar işlemci ağırlıklı. Daha iyi sonuç için daha güncel bir işlemciye geçmen lazım. Oyunun gereksinim duyduğu sistemin biraz üstünde bir sisteme sahip olmak, yüksek performans anlamına gelmiyor. Yüksek frekans, yüksek önbellek, fazla çekirdek işlemci FPS oyunlarında yüksek FPS almanın koşulu gibi bir şey. İlk iki nesil Ryzen işlemciler ile çok yüksek FPS pek mümkün olmuyor. Özellikle ilk nesil baya zayıf bu konuda.
Haklısın da, benim sistemin veya işlemcinin aynısı ile 150-200 fps oynayıp youtube'a video atanlar var, ve dediğim gibi olabilecek en piksel ayarlarda oynamama rağmen bu sistemle 30 fps çok normal mi sence

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı