R3 1300X ve GTX1050 Ti sisteme yükseltme önerisi

TheVisus

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, sistemime neler ekleyebilirim, neler önerirsiniz?

• İşlemci: AMD Ryzen 3 1300X soket AM4+ Wraith soğutucu 3.5 GHz-3, 7 GHz 8MB 65W 14nm.
  • Anakart: Gigabyte GA-A320M-DS2 AMD A320M soket AM4 Ryzen DDR4 3200+(OC)MHz.
  • Ekran kartı: ASUS GeForce GTX1050 Ti GDDR5 OC 4 GB 128 Bit DX12 NVIDIA ekran kartı.
  • RAM: Kingston 8 GB HyperX Predator Black DDR4 3000MHz.
  • Harddisk: WD 3.5 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200RPM 64MB cache harddisk.
  • Kasa: Zalman Z3 Plus 600LE 600W MidT ATX pencereli siyah kasa.

Merhaba arkadaşlar, sistemime neler ekleyebilirim, neler önerirsiniz?

• Işlemci: AMD Ryzen 3 1300X soket AM4+ Wraith soğutucu 3.5 GHz-3, 7 GHz 8MB 65W 14nm.
  • Anakart: Gigabyte GA-A320M-DS2 AMD A320M soket AM4 Ryzen DDR4 3200+(OC)MHz.
  • Ekran kartı: ASUS GeForce GTX1050 Ti GDDR5 OC 4 GB 128 Bit DX12 NVIDIA ekran kartı.
  • RAM: Kingston 8 GB HyperX Predator Black DDR4 3000MHz.
  • Harddisk: WD 3.5 1TB Caviar Blue SATA 3.0 7200RPM 64MB cache harddisk.
  • Kasa: Zalman Z3 Plus 600LE 600W MidT ATX pencereli siyah kasa.

8 GB RAM daha ekle ve SSD de al.

RAM'in aynısından şu an tükenmiş görünüyor. İnternetten almaya güvenemiyorum. Sizin RAM'ima benzer bir RAM öneriniz var mı? SSD bütçesi olarak şu an hemen alamam ama 500-1000 arası olabilir. Bende 1 TB HDD var onunla SSD aynı anda kullanılır galiba değil mi? HDD'yi dosya depolama olarak kullansam, SSD'ye sadece kullandığım şeyleri kursam olur mu?

RAM'inizi satıp, çift modül olarak satılanlardan alın.
Zaten aynısından almanız bile sıkıntı yaratabilirdi.
Önerebileceklerimden.

SSD olarak,
önerebilirim.

Bende 1 TB HDD var onunla SSD aynı anda kullanılır galiba değil mi?
Evet, hiçbir sıkıntı olmadan kullanabilirsiniz.

HDD'yi dosya depolama olarak kullansam, SSD'ye sadece kullandığım şeyleri kursam olur mu?
Zaten öyle kullanılır :)
SSD'ye Windows'u ve hıza ihtiyaç duyduğunuz şeyleri kuracaksınız.
Böylelikle ortalama 1-2 dakikada açılan sisteminiz 15-25 saniyede açılıp, uygulamalarda daha az bekleyerek yüksek tepkime süresi alacaksınız.

Bu SSD'nin 480 GB olanını alsam hız olarak değişen bir şey olur mu? Hem hız hem daha fazla kullanım alanım olur diye düşündüm. Zaten FIFA 19, CS:GO, GTA 5 oynuyorum. Battlefield, Far Cry serilerini de oynamayı düşünüyorum. Amazon'dan hiçbir şey almadım ama tavsiye ettiğini almaya çalışırım. SSD aldığım zaman bir bilene taktırıp ayar yaptırırım artık 🙂

Bu SSD'nin 480 GB olanını alsam hız olarak değişen bir şey olur mu? Hem hız hem daha fazla kullanım alanım olur diye düşündüm. Zaten FIFA 19, CS:GO, GTA 5 oynuyorum. Battlefield, Far Cry serilerini de oynamayı düşünüyorum. Amazon'dan hiçbir şey almadım ama tavsiye ettiğini almaya çalışırım. SSD aldığım zaman bir bilene taktırıp ayar yaptırırım artık 🙂
Hız 120GB modelini alsanız da aynıdır.
Ama istediğiniz boyutu alabilirsiniz.
Bu bir istek değil, ihtiyaç ne de olsa.

Ayrıca SSD takmak zor bir şey değil :)
Boşuna paranız gitmesin.
4 vida takıp, 2 kabloyu soketine oturtacaksınız.

Hız 120GB modelini alsanız da aynıdır.
Ama istediğiniz boyutu alabilirsiniz.
Bu bir istek değil, ihtiyaç ne de olsa.

Ayrıca SSD takmak zor bir şey değil :)
boşuna paranız gitmesin.
4 Vida takıp, 2 kabloyu soketine oturtacaksınız.

Oyun için kullanım alanının fazla olması biraz ihtiyacım olan şey doğrusu 🙂 çok kafanızı ağrıttım kusura bakmayın önerileriniz ve yardımlarınız için çok teşekkür ederim. Ne demişler bilmemek değil öğrenmemek ayıp. Böyle böyle hem ihtiyacım olan parçayı sayenizde tespit edebiliyorum hem de 3-5 bir bilgi sahibi oluyorum 🙂

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı