R3 1300X ve RX 560 İnternet Kafe PC'si Toplama

mrandarkan

Hectopat
Merhaba arkadaşlar. İnternet kafede kullanmak için resimdeki özelliklerde bir kasa toplasak acaba iş yapar mı? Fikriniz nedir? Başka bir öneriniz olur mu?

Bir de monitör önerisi de alabilirim :) 500-600₺ civarı...

Bir de MSI B350 TOMAHAWK ARCTIC anakartının dahili Ethernet kart girişi yeterli olur mu acaba, kafede server sistemiyle, server dışında HDD olmadan bir işleyiş olacak Ethernet kartı 1000Mbps destekli mi acaba?

Not: Anlayan arkadaş varsa server konusunda da bilgi verebilir :)
i5, 16GB RAM, 2x120GB SSD, 1x240GB SSD, 2x4 TB HDD (NAS özelliğini kullanmayı düşünüyoruz.), 3x 1000Mbps Ethernet kartı (Serverın kendi Ethernetiyle birlikte 4 port yeter diye düşündük.)
Bunların dışında çift hat alarak Pfsense ile internet çoklamayı da düşünüyoruz. Bu konuda da bilgi sahibi olan arkadaşlardan yorum, tavsiye, bilgi alabilirim :)

Yardımcı olursanız sevinirim.

1.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Ryzen 3 1200 gayet yeterli o sistem için hatta fazla bile

X serisi özellikle almak istedim. Açıkçası bu makineler ucuz değil, yarın öbür gün -birkaç yıl sonra- sadece gerekirse ram takviyesi yapmamla sistemin devam etmesini istiyorum. Takdir edersiniz ki mevcut sistemde Tİ kart için hak vermem, değiştirmem bu nedenle oldu...

R3 1300X yerine R3 2200G daha iyi olabilir ve Gaming X yerine de Aero kullanabilirsiniz cebinizi düşünün biraz :D zaten 1050 Ti çok ısınmaz.

Haklısınız ama Gaming düşünme nedenim çift fanlı ve uzun çalışmaya uygun olmasıydı. Kafenin açılacağı yer bodrum kat, güzel bir yer ama tozu çok. Yeni oyunlar da malum, her geçen gün daha çok yükleniyorlar GPU’ya... Bu açıdan ısınma konusunda ürküyorum, Nvidia kartlarım ısıyla beraber ömrü yeniyor, bu nedenle birkaç yüz lira fazla verip Gaming almaya değer gördüm.

Eki Görüntüle 314144
Böyle olabilir. Ekran kartı olarak aşağıdaki model de seçilebilir.

İ3 yerine biraz daha paraya kıyıp i5 alsak nasıl olur? Aşağıdaki sisteme bir bakar mısınız? Fikriniz nedir?

Bence de bu daha iyi monitörler 1080p olacaksa bu daha iyidir ve Asus'un Cerberus modelini de tercih edebilirsiniz ekran kartı için.

İşlemcide İntel seçsek, bu şekilde aşağıdaki gibi daha sağlıklı olur mu acaba? 7.Nesil i5 Windows 7 üzerinde standart çalışır diye düşünüyorum kafede, sizin fikriniz nedir?

1.png

Not: Ram konusunda bilerek 2x4GB seçtim, olur da bir sorun olursa tek bellekte, makine parça gelene kadar çalışsın diye.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı