R3 1300X vs i7 2600K

Jony Case

Hectopat
Arkadaşlar ben RX 460 veya RX 560 almayı düşünüyorum aşağıdaki işlemcilerden hangisi alınır ve anakart öneriniz var mı?

Screenshot_20190812-215939_Chrome.jpg Screenshot_20190812-215925_Chrome.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
1300x alıp en azından daha ileriye dönük olur. DDR4 ram vs... Tek kullanımlık istiyorsan 2600k tercih et.

hocam ryzen al derim. Neden? diye soracak olursanız ryzen yeni nesil bir işlemci ve ilerde upgrade yapacağınız zaman önü açık olur anakartınızın ve rahat bi 4 5 sene daha upgrade yapabilirsiniz. İntel i7 2600k Güçlü bir işlemci belki ryzenden daha performanslıdır ama ve lakin sürümü çok eski. Upgrade söz konusu olmaz artık 2'nci 3'ncü nesil yani programda oyunda 3 5 fps eksik alın derım ben ryzen seçmeniz için upgrade önemli bir nokta. bu gün olmaz ise yarın birgün elbet gerekecektir. paranızı geleceğe yatırım yaparcasına kullanın. iyi alışverişler.

i7 2600K daha iyi bir işlemci ama platformun yeni olmasından ve daha bulunabilir olmasından dolayı 1300X almanız daha doğru olur. Aralarındaki fark çok büyük değil. Anakart olarak da B450M tercih ederseniz güzel olur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı