R3 2200G GPU'su 64 derecelere çıktı

kerch

Hectopat
Daha fazla  
Bir APU sistem kullanıyorum. 1 haftadır bilgisayarı kullanmıyordum. Kullanıma başladığımda ilk önce tüm parçaları güzelce temizledim. UserBenchmark'tan test yaptığımda bir sorun kalmamıştı. Ama daha önce Minecraft'ı 12 saat açık bıraksam bile 40-45 derecelerdeyken şu anda oyunu açtığım GPU 64 dereceyi gördü bu beni biraz korkuttu. Şimdi oyunu kapatıp tekrar test yapacağım. Veya diğer oyunlara girip ısınma miktarını sizlere söyleyeceğim. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Bilgisayar yük altında değilken bile 45 derecelerde çalışıyor. Eskiden bu değer 35 dereceydi. Sistemi daha çok zorlayan bir oyun açarsam anakartın yanmasından da korkuyorum.
İşlemcim Ryzen 3 2200G Vega 8
Anakart A320M S2H.
RAM 16 GB Patriot 2x8 3000MHz.

GTX 1650'yi tam yükte 83 derecede i310100F işlemciyi de tam yükte 75 derecede kullanıyorum değerler 70 üstüne çıkmadıkça normal termal macunları da bir kontrol etmekte fayda var.

Değerler 80 üzerine çıkmadıkça normal. Panik yapmanız gereksiz.

Valorant açtığımda lobide %50 ekran kartı kullanımı varken 80 dereceyi gördü. Ne yapmam lazım.
Valorant'ta %50 ekran kartı kullanımında bile 80 dereceyi gördü ne yapmam lazım ?

Stok soğutucu ile yine normal bana göre. Bir şey olmaz işlemcine. Frekansı kısıtlar merak etme. Sensörler belli bir dereceye gelince bilgisayarı yeniden başlatır. Yanmaz yani. Sağlam bir soğutucu alırsan ısınma derdinden kurtulursun.

1 haftada bu kadar sıcaklık artışı normal değil bence %50 kullanımda 45 derece olan ekran kartı 80 dereceye çıktı. %100'e almaya korktum alamadım bile. Termal macun değiştireceğim bugün.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…