synoMM
Hectopat
Daha fazla
- Sistem Özellikleri
- ASUS B350 M-A
Ryzen 3 2200g
GTX 1650
2X8 16GB GSKILL 3200 MHZ
Transcend SSD220 240 GB
PC'de R3 2200G var, 5 senedir macunu falan değiştirmedim bayağı bakımsız ve kötü durumda. Ayrıyeten zaten yetmiyor hiçbir şeye neredeyse, onu değiştirmek şart biliyorum. Anakartım ASUS B350M-A. Desteklediği maksimum RAM hızı, varsayılan ayarlarda bile bazen stabil çalışmaması ve biraz yaşlı bir anakart olması çok içime sinmiyor ama yeni bir anakartın fiyatı da aynı şekilde "ben bununla idare ederim" dedirtiyor. RAM'im 3200 MHz G.Skill Ripjaws modeli, değiştirmeye gerek yok bence. Ekran kartı 1650, GDDR6 modeli. GoW Ragnarok olsun Ghost of Tsushima olsun bu tarz oyunlara girince kasmadan önümü göremiyorum 1650'nin tam performansını da göremedim gibi hissediyorum işlemci çok kısıtlıyor çünkü, o yüzden ekran kartı şimdilik iyi mi kötü mü veya idare eder mi tam çıkaramıyorum. Asıl sorum ekran kartımın daha ne kadar götüreceği, işlemci olarak 1650 ile neyi eşlemem gerektiği ve anakartımın kaç sene dayanabileceği, güncel yükü kaldırıp kaldıramayacağı. Anakart daha götürür işlemci önceliğin olsun derseniz R5 1600-5500 arası 2. el bir şey bakacağım, onların arasında da konu açarım veya buradan devam ederim işlemci karşılaştırmasında. Şu an işlemciyi yükseltirsem ekran kartını da önümüzdeki 1-2 sene içerisinde yükseltmeyi planlıyorum. 1080p orta-yüksek ayarlarda oynatacak bir kartı sıkıntısız kaldıracak bir işlemci istiyorum yani. 1440P'ye falan çıkamam maalesef. Anakartı cuma indirimlerinde falan ucuza yakalarsam yükseltmeyi de düşünebilirim, tam karar vermedim ona. Intel tarafında işlemci olarak önerilen bir şey varsa anakart ile işlemciyi aynı anda yükseltmeyi de düşünebilirim ama gelecekte yükseltme konusunda o soketler baş belası olur diye düşünüyorum, Intel aklımda yok şu an o yüzden. Ne yapmalıyım? 17 yaşındayım çalışmıyorum babama aldıracağım ve aldırmak da içimden gelmiyor aslında, para harcatmak hiç istemiyorum YKS'den sonra işe girince paramla alırım da diyorum, ama babama alalım desem de bir şey demez alır onu da biliyorum o yüzden bu işi en ucuza, gelecek vadeden parçalarla kapatmak istiyorum. Öneriler için şimdiden teşekkürler.