R3 2200G işlemci A320M-K anakarta direkt takılabilir mi?

Faik1102

Centipat
Arkadaşlar merhaba. ASUS PRİME A320M-K anakartım var. Kutusunda AMD Ryzen desktop 2000 ready yazan bir sticker var.
Şimdi ben AMD RYZEN 3 2200G işlemcimi anakartıma takıp sistemi direk kurabilir miyim, yoksa BIOS guncellemesi yapmak mı zorundayım?
Bu konu Technopat'da daha önce sorulmuş ama tüm üyeler bu konu hakkında 2'ye bölünmüş.
Kimi sistemi BIOS güncellemesi yapmadan kurabilirsin derken, kimileri ise sistemim çalışması için yine de BIOS güncellemesi yapılması gerektiğini söylemekte.
Kesin ve net bir cevap alabilirsem çok sevinirim, teşekkürler.

IMG_20190804_224531.jpg IMG_20190804_224631.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Arkadaşlar merhaba. ASUS PRİME A320M-K anakartım var. Kutusunda AMD Ryzen desktop 2000 ready yazan bir sticker var.
Şimdi ben AMD RYZEN 3 2200G işlemcimi anakartıma takıp sistemi direk kurabilir miyim, yoksa BIOS guncellemesi yapmak mı zorundayım?
Bu konu Technopat'da daha önce sorulmuş ama tüm üyeler bu konu hakkında 2'ye bölünmüş.
Kimi sistemi BIOS güncellemesi yapmadan kurabilirsin derken, kimileri ise sistemim çalışması için yine de BIOS güncellemesi yapılması gerektiğini söylemekte.
Kesin ve net bir cevap alabilirsem çok sevinirim, teşekkürler.

Eki Görüntüle 424169Eki Görüntüle 424170
Bir takıp dene, takmadan önce de bir araştır. Her ne kadar saçma gelsede deneme amaçlı bir şeyden parçana zarar gelmesini istemem.

Her halükarda 2000 serisi için BIOS güncellemesi yapılmış olmalı. Aldığın yere sor yollamadan önce BIOS güncellemesi yapılmış mı ve kullanıma hazır mı diye. Direkt olarak işlemciyi takıp kendin de test edebilirsin. Görüntü gelmezse hazır değil demektir ve BIOS güncellemesi yapılmalı.

Hatırlatma: Sorununuz net olarak çözüme kavuşmadan en iyi cevap seçmeyin ve "Çözüldü" olarak işaretlemeyin.

Çözüldü : Arkadaşlar anakart ınızın kutusunda "AMD RYZEN DESKTOP 2000 READY" cıkartması ( sticker) var ise, 2.nesil ryzen işlemciler için bios güncelleme si yapılmış oluyor, yani bios güncelleme yapmanıza gerek yok.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı