Çözüldü R3 2200G Minecraft'te 50 FPS veriyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

MustafaOnur73

Zeptopat
Daha fazla  
RAM
16 GB
İşlemci
Ryzen 3 2200G
Selamünaleyküm arkadaşlar. Sistemim aşağıdaki gibi Minecraft'te normal dururken 90'ı geçmiyor yürüdüğümde 50-60'a düşüyor takılmalar oluyor. LoL'de öyle bir sıkıntı yok 250 falan alıyorum güncellemeleri yaptım ama Minecraft'te girince kasıyor. Bir de CPU bir anda artıyor oyuna girince sebebi nedir acaba?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Minecraft'tan kaynaklanıyor, oyunu saf haliyle oynarken yapabileceğiniz pek bir şey yok (Java Edition için konuşuyorum.) RTX 3000 kartlarda bile almanız gereken FPS'i alamıyorsunuz. OptiFine modunu önerenler olacaktır veya duymuşsunuzdur hatta belki şuanda da kullanıyorsunuz ama OptiFine eskisi gibi performans artışı sağlayan bir mod olmaktan çıktı. Son yıllarda yenilikçi optimizasyon teknikleri eklediğini göremiyorum, sadece shader ve doku paketlerine ekstra özellikler eklediği için seviliyor daha çok. Sodium'da ise bu durum daha farklı 2 yıl önceki sürümde yer alan optimizasyon tekniklerinin üstüne yenileri eklenerek devam ediliyor. Sodium'u kullanmayı deneyebilirsiniz, internette nasıl yükleneceğini anlatan videolarda yer alıyor bol miktarda. Saf Minecraft'ta en kötü ayarlarda bile FPS'i pek iyileştiremeyebiliyorsunuz mod olmadan.

Şu videoda Vanilla, OptiFine ve Sodium arasındaki farkı görebilirsiniz. The Trio dediği Sodium'u içeren oluyor, aynı modun yanında birde Lithium ve Phosphor modları var, bu modlarda Sodium modunu geliştiren topluluk tarafından geliştiriliyor aynı şekilde ama Sodium doğrudan oyunun performansını iyileştirmeye odaklanırken Lithium ve Phosphor'un tek amacı bu değil o yüzden ilk Sodium'u deneyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
Minecraft'tan kaynaklanıyor, oyunu saf haliyle oynarken yapabileceğiniz pek bir şey yok (Java Edition için konuşuyorum.) RTX 3000 kartlarda bile almanız gereken FPS'i alamıyorsunuz. OptiFine modunu önerenler olacaktır veya duymuşsunuzdur hatta belki şuanda da kullanıyorsunuz ama OptiFine eskisi gibi performans artışı sağlayan bir mod olmaktan çıktı. Son yıllarda yenilikçi optimizasyon teknikleri eklediğini göremiyorum, sadece shader ve doku paketlerine ekstra özellikler eklediği için seviliyor daha çok. Sodium'da ise bu durum daha farklı 2 yıl önceki sürümde yer alan optimizasyon tekniklerinin üstüne yenileri eklenerek devam ediliyor. Sodium'u kullanmayı deneyebilirsiniz, internette nasıl yükleneceğini anlatan videolarda yer alıyor bol miktarda. Saf Minecraft'ta en kötü ayarlarda bile FPS'i pek iyileştiremeyebiliyorsunuz mod olmadan.

Şu videoda Vanilla, OptiFine ve Sodium arasındaki farkı görebilirsiniz. The Trio dediği Sodium'u içeren oluyor, aynı modun yanında birde Lithium ve Phosphor modları var, bu modlarda Sodium modunu geliştiren topluluk tarafından geliştiriliyor aynı şekilde ama Sodium doğrudan oyunun performansını iyileştirmeye odaklanırken Lithium ve Phosphor'un tek amacı bu değil o yüzden ilk Sodium'u deneyebilirsiniz.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Çözüm
Minecraft'tan kaynaklanıyor, oyunu saf haliyle oynarken yapabileceğiniz pek bir şey yok (Java Edition için konuşuyorum.) RTX 3000 kartlarda bile almanız gereken FPS'i alamıyorsunuz. OptiFine modunu önerenler olacaktır veya duymuşsunuzdur hatta belki şu anda da kullanıyorsunuz ama OptiFine eskisi gibi performans artışı sağlayan bir mod olmaktan çıktı. Son yıllarda yenilikçi optimizasyon teknikleri eklediğini göremiyorum, sadece shader ve doku paketlerine ekstra özellikler eklediği için seviliyor daha çok. Sodium'da ise bu durum daha farklı 2 yıl önceki sürümde yer alan optimizasyon tekniklerinin üstüne yenileri eklenerek devam ediliyor. Sodium'u kullanmayı deneyebilirsiniz, internette nasıl yükleneceğini anlatan videolarda yer alıyor bol miktarda. Saf Minecraft'ta en kötü ayarlarda bile FPS'i pek iyileştiremeyebiliyorsunuz mod olmadan.

Şu videoda vanilla, OptiFine ve sodium arasındaki farkı görebilirsiniz.

Videodaki OptiFine kısmı bir tık atmaca olmuş sanki. GTX 1660 Ti'lı laptopta OptiFine ile vanilla arasında neredeyse fark bile hissetmiyorum.

Videodaki OptiFine kısmı bir tık atmaca olmuş sanki. GTX 1660 Ti'lı laptopta OptiFine ile vanilla arasında neredeyse fark bile hissetmiyorum.
Video iki yıl önceden kalma, 1.16 zamanları yani. 1.17 ve 1.18'e bakılırsa 1.16 çok daha optimize bir sürümdü dolayısıyla o sürümde OptiFine son iki sürüme göre daha iyi performans sunuyor olabilir, son iki sürümde ise hiç OptiFine'ı denemedim muhtemelen bende kötü performans alırım.

O zaman normal hocam arkadaşın dediği gibi sodium kurun. Optimizasyon Java da o kadar bozuk ki benim GTX 1660 Ti'lı laptopum bile 16 chunkta drop yiyebiliyor.

Peki teşekkür ederim hepinize bir kurayım bakayım.
Arkadaşlar yardımlarınız için çok sağ olun kurdum dediğiniz gibi ve şu an 250 300 arası alıyorum.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı