R3 2200G RX 560 sistemde GPU 1 GB gözüküyor

Sefa1053

Decapat
Selamlar, bundan 2-2.5 ay önce bilgisayar aldım. Özellikleri: İşlemci Ryzen 3 2200G, ekran kartı RX 560 4 GB, 8 GB 3000 MHz RAM vs. vs. Benim oynamak istediğim oyunlar klasik Online oyunlar; CS:GO, Rust, PUBG falan. Bilgisayarı bir Youtuber'ın önerisi ile aldım fakat videoda performans testinde CS:GO'da 120-110 FPS alıyordu. Ben CS:GO'ya girdiğimde 60-100 FPS çıkamıyorum ve ayarlarım en düşükte, aynı şekilde Rust'ı 800x600'de falan oynuyorum, drop felci geçirerek tabi.
Geçenlerde fark ettim, VRAM olayı falan varmış Dxdiag verilerine baktığımda ekran kartım 4 GB ama benim VRAM yerinde 1008 yazıyor, paylaşılan bellek ise 3549 yazıyor. Fazla anlamıyorum ama sistemimden güç mü alamıyorum yoksa olması gerektiği gibi mi ve de oyunlarda ara ara 3-5 dk.da bir drop giriyor. Rust'ta 1dk ila 2dk arasında. GTA 5'de ayarlar kısmındada 1 GB ekran kartı belleği gözüküyor.

ssd.png

fasd.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Çok basit bir hata yapmışsınız. Ekran kartınızı değil, işlemcinizin içindeki GPU'yu kullanıyorsunuz.

Ekran kartınız ona nazaran çok daha performanslı. Muhtemelen monitörün kablosunu ekran kartına değil de anakarttaki görüntü çıkışlarından birine taktınız. Eğer bu işlerle pek haşır neşir değilseniz yapılabilecek bir hata.

Monitör kablonuzu ekran kartına taktıktan sonra sorun düzelecektir.

Bakın, sorununuzun çözülmesini istiyorsanız bana net bilgi vermeniz lazım.

Mavi kablo, Acer'in monitörü diye bilgi vermeniz benim işimi kolaylaştırmıyor. Aksine daha da şüpheye düşürüyor. Şimdi şu sorulara tek tek cevap verin ki, size net bir yardımda bulunayım. Sizden kişisel ricamdır.

Monitörünüzde sadece VGA girişi mi var? Emin değilseniz fotoğraf atın.
Kasanızın arka kısmının fotoğrafını atın ki portları, kabloları göreyim.

Eğer monitörünüzde sadece VGA girişi varsa, el mecbur HDMI dönüştürücü alacaksınız. En uygun maliyetli çözüm budur.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı