R3 2200G RX 5600XT sistemin sıcaklık değerleri

Oğuzhan Çay

Centipat
Merhabalar, öncelikle konuya cevap verecek tüm üstadlara saygı ve teşekkürlerimi iletirim.

Kullandığım sistem; MSI A320M anakart, Ryzen 3 2200G işlemci, Corsair Vengeance 16 GB RAM ( 2 X 8 - 3200 MHz ), Sapphire Pulse RX 5600 XT ekran kartı, Kingston 1 TB NVMe SSD ve Frisby markasının düşük model bir kasası ( 650W PSU'lu bir model )

İşlemcimi stock fanı ile birlikte kullanıyorum ve dün yük altında işlemci sıcaklığının 85-86 derecelere kadar çıktığını fark ettim. Yüksek ihtimalle ben farkedene kadar yaklaşık yarım saat ile 1 saat arası bu sıcaklıklarda ( 85-90 derece arası ) çalıştı işlemci. Bu sıcaklığı fark edince PC kasasının hava akışı iyi olmadığı için yan kapağı söktüm ve dünden bu yana bu şekilde kullanıyorum.

Şu anda aşağıdaki fotğrafta da görüldüğü üzere, işlemcim tam yük altında 73-75 derece sıcaklık bandında çalışıyor.

Sizlere sormak istediğim;

1-) İşlemcinin dün 85-90 derece arasında 1 saatlik çalışması sonucunda işlemcim ya da ekran kartım zarar görmüş müdür?

2-) Şu an PC kasasının yan kapağı sökülmüş halde, işlemcimin tam yük altında ve stock fan ile 73-75 derece sıcaklıklarda çalışması normal midir? Bir zararı dokunur mu?

Dosya Ekleri

• işlemci ısısı.jpg
    işlemci ısısı.jpg
    79,5 KB · Görüntüleme: 111
Merhabalar, öncelikle konuya cevap verecek tüm üstadlara saygı ve teşekkürlerimi iletirim.

Kullandığım sistem; MSI A320M anakart, Ryzen 3 2200G işlemci, Corsair Vengeance 16 GB RAM ( 2 X 8 - 3200 MHz ), Sapphire Pulse RX 5600 XT ekran kartı, Kingston 1 TB NVMe SSD ve Frisby markasının düşük model bir kasası ( 650W PSU'lu bir model )

İşlemcimi stock fanı ile birlikte kullanıyorum ve dün yük altında işlemci sıcaklığının 85-86 derecelere kadar çıktığını fark ettim. Yüksek ihtimalle ben farkedene kadar yaklaşık yarım saat ile 1 saat arası bu sıcaklıklarda ( 85-90 derece arası ) çalıştı işlemci. Bu sıcaklığı fark edince PC kasasının hava akışı iyi olmadığı için yan kapağı söktüm ve dünden bu yana bu şekilde kullanıyorum.

Şu anda aşağıdaki fotğrafta da görüldüğü üzere, işlemcim tam yük altında 73-75 derece sıcaklık bandında çalışıyor.

1-) işlemcinin dün 85-90 derece arasında 1 saatlik çalışması sonucunda işlemcim ya da ekran kartım zarar görmüş müdür?

2-) şu an PC kasasının yan kapağı sökülmüş halde, işlemcimin tam yük altında ve stock fan ile 73-75 derece sıcaklıklarda çalışması normal midir? Bir zararı dokunur mu?

Tavsiyem kasanızı değiştirip daha iyi bir hava akışı olan bir kasa almanizdir. Performans olarak da Ryzen 5 1600 AF işlemci almanizi tavsiye ederim. Yani isterseniz Thermaltake kasa alabilirsiniz sahsen bende kullaniyorum ve gayrt memnunum. Imzamda zaten adini yazdım.

Kasanız berbat, çöp, çöp kutusu. Karton kutu kullansaydınız daha iyi bir hava akışı sağlardınız.
Tavsiyem kasanızı değiştirip daha iyi bir hava akışı olan bir kasa almanizdir. Performans olarak da Ryzen 5 1600 AF işlemci almanizi tavsiye ederim. Yani isterseniz Thermaltake kasa alabilirsiniz sahsen bende kullaniyorum ve gayrt memnunum. Imzamda zaten adini yazdım.
Kasanın önünde hava alıcak her yok.

1-) İşlemcinin dün 85-90 derece arasında 1 saatlik çalışması sonucunda işlemcim ya da ekran kartım zarar görmüş müdür?

2-) Şu an PC kasasının yan kapağı sökülmüş halde, işlemcimin tam yük altında ve stock fan ile 73-75 derece sıcaklıklarda çalışması normal midir? Bir zararı dokunur mu?
CoolerMaster MB511 600W USB 3.0 ATX Mid Tower Kasa Bunu tercih edebilirsiniz.

Yanlardan akışı ve üsten akışı bulunmaktadır. Havayıda arkadaki fan atmaktadir. Yani gayet ideal bir düzeydedir kasa.

Umarim o konuyu okumusunuzdur. Insanlar orada gayette kasadan memnunlar. Bende memnunum.

@Silinen üye
O kasanın önündeki camın maşallahı var. Fanı, malzeme kalitesi iyi ama alınmaz o kasa. Hava almıyor. MB511 daha iyi bir seçenek olacaktır bence ama konu sahibi kasa almayacak gibi.
Yapacağı en iyi şey kasanın yan kapağını açıp (zaten açmış) ön tarafı mümkünse kırıp veya çıkartıp sineklik teli/mesh panel takmak olur. Ve ekstra fan.
85 derece 1 ay falan çalıştıysa bir şey olacağını sanmam ama gidip 1 yıl falan çalışmasın o sıcaklıklarda. En kötü 75-80 arası bir derece olsun.

Kasanın önündeki camı çıkarıp kullanabilirsiniz ya da bir plastikte delikler açıp onun yerine kullanabilirsiniz? Ayrıca bilgisayarınız hiçbir zarar görmemiştir 73 derecede çalıştırabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı