R3 2200G Sistem için RAM MHz Seçimi

Babakok03

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 2200g işlemci almayı planlıyorum içindeki ekran kartını kullanmayı düşünmüyorum. DDR4 Kingston markalı bir RAM alicam. MHz'si 2133 ilerde 8 GB daha RAM alicam ama aynı marka almayı planlıyorum. MHz'si farkli olursa bir sıkıntı çıkar mı ?

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle, farklı MHz'lerdeki RAM'leri kullanırsan sorun çıkartma olasılığı muhtemeldir aynı RAM'den bi tane daha eklemeye dikkat et. Ryzen sistemlerde RAM frekansı çok önemli 2133 MHz çok düşük olur. 3000-3200 MHz çok iyi olur. Zaten çok fiyat farkı yok 2133 MHz ile o da olmadı en az 2400 MHz alın derim.

Farklı frekansta alırsan sıkıntı çıkmaz. Ancak yüksek frekanslı bellek, düşük frekanslı belleğin hızında çalışır. Örneğin 2133MHz'in yanına 2800MHz takarsan, 2800MHz bellek 2133MHz'in üstünde çalışamaz.

2200G'nin yanına alacağın bellek "öncelikle çift kanal" olmalı. Bütçenin el verdiği kadar yüksek frekanslı bellek almaya çalış.

Gskill 8GB (2X4GB) Ripjaws V Kırmızı DDR4 3000MHz CL15 Dual Kit Ram | ITOPYA

• B350 slotlu anakart ikinci el
  • Ryzen 2200G işlemci faturalı
  • DDR4 Kingston 2133 MHz RAM
  • 500 watt PSU ikinci el
Ekran karti GTX 1050 veya GTX 950 kasa ve HDD var zaten bu sistem şu an 1500 TL falan oluyor. Ama ben daha fazla bütçeyi arttıramıyorum. RAM'in FPS'e çok bir etkisi yoksa böyle bir sistemi alacağım ama kararsızım.

abi min 2133 ama markası kingston olmasına gerek yok bence gskill 2133 mhz 2400 mhz ramlerden birini al ddr 4 de vatandaki en ucuz 8 gb liklerdendir ileriye donuk olacagım diyorsan sanırsam SATILIYOR 300 civarına 3OOOmhz de olması lazım

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı