R3 2200G sistem için yükseltme önerisi

Ducé

Hectopat
Selamünaleyküm uzun zamandır kullandığım Vega 8 sistemi değiştirmek istiyorum. 4K Ultra gibi ihtiyaçlarım yok. Hikayeli 1080p high, LoL CS gibi oyunlarda da sorunsuz performansı olan bir sisteme ihtiyacım var. Fiyat performans bakımından bütçe dostu olması lazım. Çok yüksek bir sistem değil aradığım arkadaşlar.

R3 2200G AM4 anakart, 16 GB DDR4, 400 watt PSU var sanırım RAM'ler ve anakart sistemde durabilir önerilerinizi bekliyorum.

Anakartın modeli nedir? BIOS güncellenip 5600 bir de ekran kartını değiştirirsen tamamdır.

ASRock A320M-HDVR4
Bende böyle bir şey düşünüyorum hocam aslında ama anakarttan emin olamadım 2 3 yıl ugrasmak istemiyorum bir daha sistemle garanti olmasını isterim.

Ek olarak 400W PSU'ya uygun bir ekran kartı seçimi yap ya da PSU'yu da yenile.

5600 yanına 400 watt PSU ile hangi ekran kartını önerirsiniz ya da PSU değiştirip şu daha mantıklı diyebileceğiniz bir şey var mı? Fiyat çok yüksek olmadan.

Anakart yeterli 400 W için belki ikinci el 3060 önerebilirim sıfır alacaksan PSU şart en azından 650 W alırsan iyi olur.

Anakart yeterli 400W için belki ikinci el 3060 önerebilirim sıfır alacaksan PSU şart en azından 650W alırsan iyi olur.

İkinci el 5 5600X 3500 ya da 3000 TL gibi fiyatları ekran kartından emin olamadım hala sadece.
Bu arada ikinci el işlemci almayı önerir misiniz? Ekran kartını sıfır almayı tercih ederim o yuzden işlemciyi 2. el almak iyi olabilir benim icin.

3060-4060 ya da RX 6700 XT düşündüm.

Son düzenleme:
Anakartı değiştirmene gerek yok ikinci el alabilirsin işlemciyi ama elden al gör pinlerine bak. Kart olarak 6700XT düşünüyorsan psu alman lazım. 4060 içinde şart olur. 3060a yeter. 3060 ın performansı seni memnun edecekse temiz bulursun. 5600ın hala gideri var AM6 geldiği zaman yeni sokete geçersin.

Hocam peki 2060 falan alsam nasıl olur çünkü 2 yıla kadar sıfır iyi bir sistem toplayacağım?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…