R3 2200G sistem ilk açıldığında düşük çözünürlük

Yer
The Fields of Ard Skellig
Daha fazla  
Sorunum başlıktaki gibidir. Yeni bir APU sistem topladım fakat sürekli başlangıçta 640x480'de açılıyor. Çözünürlük değiştiremiyorum. Yeniden başlatsam da bir şey değişmiyor. Sadece kapatıp açınca düzeliyor. Ve garip olan başlangıçta 21.5 LG monitörüm 27 inch olan Acer S271HL olarak gözüküyor. AMD ile yeni tanıştığım için direkt 2200G driver yazdığımda AMD'nin sitesinde çıkan Radeon Software'i indirdim. Dahili grafik birimi için de ekstra driver indirmem gerekiyor mu? Sistemi VGA ile kullanıyorum.

Ryzen 3 2200G
B450M S2H V2
Adata XPG 3000 MHz
Kingston A400
Windows 10
LG 1080p 60 Hz VGA monitör

Son düzenleyen: Moderatör:
Masaüstünde sağ tıklayıp Görüntü ayarlarına basın. Daha sonra Ekran çözünürlüğünü istediğiniz değer yapın.

Rqkv6rU3MH.png

Sorunum başlıktaki gibidir. Yeni bir APU sistem topladım fakat sürekli başlangıçta 640x480'de açılıyor. Çözünürlük değiştiremiyorum. Yeniden başlatsam da bir şey değişmiyor. Sadece kapatıp açınca düzeliyor. Ve garip olan başlangıçta 21.5 LG monitörüm 27 inch olan Acer S271HL olarak gözüküyor. AMD ile yeni tanıştığım için direkt 2200G driver yazdığımda AMD'nin sitesinde çıkan Radeon Software'i indirdim. Dahili grafik birimi için de ekstra driver indirmem gerekiyor mu? Sistemi VGA ile kullanıyorum.

Ryzen 3 2200G
B450M S2H V2
Adata XPG 3000 MHz
Kingston A400
Windows 10
LG 1080p 60 Hz VGA monitör
VGA kaynaklı olabilir. VGA düşük Hz ve kalite verir.

Grafik sürücüsünü indirmeniz gerek sanırım. Ondan dolayı çözünürlük öyle.

Masaüstünde sağ tıklayıp Görüntü ayarlarına basın. Daha sonra Ekran çözünürlüğünü istediğiniz değer yapın.

Eki Görüntüle 958425

Ana ekrana gel sağ tık yap görüntü ayarlarına bas oradan en yüksek çözünülürlük ne kadar ise onu yap.

Hocalarım sanırsam sorunu tam olarak anlatamadım. İlk açılışta 640x480 olarak açılıyor fakat bunu değiştirmeme izin vermiyor. İlla da bilgisayarı komple kapatıp tekrar açmam gerekiyor düzelmesi için.
VGA kaynaklı olabilir. VGA düşük Hz ve kalite verir.

1080P desteği var sonuçta yani bunun sorunla pek ilgili olduğunu sanmıyorum yine de teşekkürler.
İsterseniz anakartınızın destek sayfasından VGA driverını kurabilirsiniz.

Hocam sitede VGA sürücüsüne dair bir şey bulamadım ama nereden indirmem gerekiyor?

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı