R3 2300X vs 2200G

Ahwehota

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar İtopya'dan technomania isimli kasayı biraz özelleştirip almayı düşünüyorum. Bu özelleştirmede bu iki işlemci arasında kaldım. 2300X'in daha iyi bir performans verdiğini biliyorum ama 2200G'nin dahili GPU'su ve 75 TL'lik fark kararsız kalmama neden oldu. Önerilerinizi bekliyorum. Şimdiden teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
75 TL için saf işlemci gücünden kısma bence. Hatta 300 TL yükselte bilirsen almışken R5 2600 al hatta.
Birde sistem içinde GTX 1650 var. Rx 570 o ekran kartından daha performanslı.

75 TL için saf işlemci gücünden kısma bence. Hatta 300 TL yükselte bilirsen almışken R5 2600 al hatta.
Birde sistem içinde GTX 1650 var. Rx 570 o ekran kartından daha performanslı.
75 TL değil de asıl düşündüğüm kısım dahili GPU. Her ne kadar ekran kartı da alacak olsam da dahili GPU hayat kurtarabiliyor. Şu anki sistemimde mesela ekran kartı bozuldu ve dahili GPU ile kullanıyorum. Oyun oynarken yada render tarzı işlerde fark ne kadar oluyor iki işlemci arasında dahili GPU ve saf işlemci gücü arasından hangisi daha mantıklı onun kararını veremedim.

Senin tercihine ve bütçene kalmış ama 2200G'nin dahili ekran kartından ne olacak. Ekran kartın arızalanırsa 100-150TL olan 2. el bir ekran kartı alıp takarsın geçici olarak ama işlemci darboğaz yapmaya başlarsa çözümü yok daha güçlüsünü alman gerek. Bence 300 TL farka değer almışken R5 2600 al işlemci konusunda kafan rahat olsun uzun bir süre.

Kasayı abime aldıracağım çok fazla yük olmak istemiyorum. 2300x de güncel çoğu oyunu kaldırabilecek bir işlemci ve benim için yeterli olduğunu düşünüyorum. Kasayı ilerleyen zamanlarda bir ram takviyesi yapabilirim belki. Onun dışında olabilecek en ucuz kasayı toplamaya çalışıyorum.

Onun dışında olabilecek en ucuz kasayı toplamaya çalışıyorum.
Olabilecek en ucuz kasayı toplarsın sıkıntı olmaz ama günü kurtarırsın. Benim derdim fiyat/performans yanında uzun vadeli bir sistem toplaman. Yoksa al 2300x işlemci A320 anakart al 400 W PSU al. Her yerden elini kolunu bağla PC'ye yenilik veya takviye yapayım desen. İşlemci darboğaz yapacak yeni nesil işlemci alayım desen A320 anakart desteklemeyecek OC yapayım desen olmayacak. Ekran kartı arttırayım desen PSU gücü yetmeyecek flan. Şuan fazladan vereceğin 200-300 TL ilerde sana 1000-2000 TL masraf çıkarmasın.

Ryzen 3 2300X ile 2200G arasında çok az fark var.
2200G alırdım ben.
Hocam her konuda böyle diyoruz ama, üstüne biraz koy diye diye fiyatlar aşıp-taşıyor.Yani anlamak lazım.

Para yoksa napsın ? Herkes zengin değil maalesef. Mesela benim o işlemciyi almaya bile bütçem yok.

Konu sahibi cevap verirse daha iyi olur belki bütçeyi arttırabilir. Bunun zenginlikle alakası yok. Aralarında 300 lira falan fark anca var. Geçen ki indirimde 950 lira civarıydı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…