R3 3100 4.5 GHz O.C sonrası sıcaklık değerleri

Cruciatus

Hectopat
Daha fazla  
Ryzen 3 3100, B450M S2H ve Rampage RM-01 soğutucusunu kullanıyorum. FPS oyunlarında 144Hz kullanırken biraz sıkıntı oluyordu yeni işlemci alana kadar OC atıp idare etmeye karar verdim.
İşlemciyi 4.5GHz yaptım voltajı ise 1.4v yaptım. Oyuna girip test ettim maksimum 85 derece gördüm sonra düştü biraz genellikle 75 85 arası takılıyor üstüne çıkmıyor. Böyle kullanmam bir sıkıntı yaratır mı?

Ryzen 3 3100, B450M S2H ve Rampage RM-01 soğutucusunu kullanıyorum. FPS oyunlarında 144Hz kullanırken biraz sıkıntı oluyordu yeni işlemci alana kadar OC atıp idare etmeye karar verdim.
İşlemciyi 4.5GHz yaptım voltajı ise 1.4v yaptım. Oyuna girip test ettim maksimum 85 derece gördüm sonra düştü biraz genellikle 75 85 arası takılıyor üstüne çıkmıyor. Böyle kullanmam bir sıkıntı yaratır mı?
Sorun olmaz. Eğer stabil çalışıyorsa birşey olmaz.

1.4v şuan kapatıp 1.325 yapayım mı?
4.5 GHz ile 1.325V stabil olur mu olmaz mı orasını bilemem. Nasıl 1.4V için 4.5 GHz'yi stabil tutturduysan 1.325V için de maksimum çıkabileceğin stabil frekansı bulabilmen gerek. 1.325V için 4.5 GHz fazla kaçarsa siyah ekranla bakışabilirsin :D Frekans bakımından daha sakin bir değer denemeye çalış.

1.4v şuan kapatıp 1.325 yapayım mı?
Öyle hemen çok kısa sürede çok zararlı olmaz ama, ciddi darboğaz yaşamıyorsan günlük kullanım için çok abartmanın lüzumu yok. Voltaj düşürerek de o frekansları görmen zor, biraz frekans düşürmen yararına.

Öyle hemen çok kısa sürede çok zararlı olmaz ama, ciddi darboğaz yaşamıyorsan günlük kullanım için çok abartmanın lüzumu yok. Voltaj düşürerek de o frekansları görmen zor, biraz frekans düşürmen yararına.
1300v 4.3ghz yapsam nasıl olur? Birde kısa sürede bir sey olmaz ama uzun sürede sıkıntı dediğiniz zaman aralığı ne kadar?

Stabil olup olmadığını anlamam için ne yapmam lazım?
Prime 95 Small FFTs ve Cinebench R23 deneyebilirsin. Cinebench R23'ü işlemci skoru için, Small FFTs'i de stabilite testi için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı