R3 3100 boşta 70 derece

SytxPng

Hectopat
İşlemci
AMD Ryzen 3 3100
Selam. Bilgisayarı alalı 2,5 yıl oldu. İşlemcim boşta 75-80 dereceleri görüyordu. Ben de Amazon'dan Arctic MX-4 aldım ve sürdüm. Kart ve elim ile macunu iyice yaydırdım ve sonra fanı üstüne geri taktım. Ürün orijinal kontrol ettim. Sonra bilgisayarı açtığımda başta 45-50 dereceydi bir banyo yaptım ve geldiğimde tekrar 70 derece olmuştu. Bilgisayarı 1 yıl önce çok detaya inmeden yani PSU, ekran kartının içlerini açmadan daha dıştan bir şekilde temizledim. Ön camı bir türlü açamadığım için orayı temizleyemedim. Bilgisayar masamın üstünde yanları ve üstünün yarısı açık şekilde duruyor. Sorun nedir?

İşlemcim: AMD Ryzen 3 3100. Stok fanını kullanıyorum.
Kasam: Power Boost VK-G2052s RGB 650W 80+ tempered glass USB 3.0 mid Tower kasa.
Anakartım: Gigabyte B450M S2H V2

İşlemcinin turbo boost ayarını youtubeden anakartının modelini yazıp bakarak kapatıp tekrar deneyebilirmisin?
biosdan

Hocam X şeklinde sürüp yaydım. Fanıda yerleştirip vidaları iyice sıktım.

Turbo boost nedir hocam? Anakartım: Gigabyte B450M S2H V2 İşlemcim: AMD Ryzen 3 3100
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…