R3 3100 GTX 1650 sistem LoL'de FPS düşüyor

Espada

Decapat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Benim Ryzen 3 3100, GTX 1650 4 GB, 8 GB RAM, 240 GB SSD ve 1 TB hard diskim var fakat LoL'de bile FPS düşmesi yiyorum. Çoğu oyunda bu sıkıntıyı yaşıyorum pingim de düşük neden kaynaklanır acaba?

Depolama kaynaklı olabilir. Oyunları hangi diskte kurulu oynuyorsunuz ve SSD modelin nedir?
Bazıları ssd de bazıları harddisk, ssdnin markası netac harddiskin seagate barracuda.
İşlemcinizi yeteri kadar hızda kullanmıyor olabilirsiniz. BIOS'dan XMP seçtiğinizde belki düzelebilir bende de aynı sorun vardı XMP seçtiğimde düzeldi.
Ram in XMP si açık diye biliyorum.
RAM yanına arkadaş istiyor, ayrıca XMP açık mı?
16 gb ram gerçekten gerekiyor.
Daha önce XMP yi açmıştım fakat autoya dönmüş sonra tekrardan XMP yi açmıştım herhalde save atmamış diye düşünmüştüm ilkinde şimdi ise yine autoya dönmüş neden kaynaklanır acaba ?
Daha önce XMP yi açmıştım fakat autoya dönmüş sonra tekrardan XMP yi açmıştım herhalde save atmamış diye düşünmüştüm ilkinde şimdi ise yine autoya dönmüş neden kaynaklanır acaba ?

Son düzenleme:
Bazıları SSD de bazıları hard disk, SSD'nin markası Netac hard diskin Seagate Barracuda.

RAM'in XMP'si açık diye biliyorum.

16 GB RAM gerçekten gerekiyor.
Daha önce XMP'yi açmıştım fakat Auto'ya dönmüş sonra tekrar XMP'yi açmıştım herhalde Save atmamış diye düşünmüştüm ilkinde şimdi ise yine Auto'ya dönmüş neden kaynaklanır acaba?
Daha önce XMP'yi açmıştım fakat Auto'ya dönmüş sonra tekrar XMP'yi açmıştım herhalde Save atmamış diye düşünmüştüm ilkinde şimdi ise yine Auto'ya dönmüş neden kaynaklanır acaba?

Soğutman iyi değilse ısıdan dolayı otomatik atar. Belki FPS düşmesi sorunun ısıdan?
Bazıları SSD de bazıları hard disk, SSD'nin markası Netac hard diskin Seagate Barracuda.

RAM'in XMP'si açık diye biliyorum.

16 GB RAM gerçekten gerekiyor.

Oyunda iken sıcaklık değerlerinize bakın işlemci ısınıyorsa gayet normaldir hocam.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı