R3 3100 GTX 1650 Super sıcaklık değerleri normal mi?

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1650 Super, Ryzen 3 3100
1654861828598.png

PUBG'de en yüksek ayarlarda bu sıcaklıklarda oynuyorum. Sizce bu sıcaklıklar normal mi?

Sistemim:
  • R3 3100.
  • 1650 Super MSI Ventus XS.
  • Dark Raider kasa.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı için normal tam yükte çalışıyor ama işlemci ısısı fazla gibi geldi, stok soğutucu mu kullanıyorsunuz?

Düşük güç çeken 3100 ve 1650 gibi komponentler için 70 üstü bence yüksek. Kasaya temiz ve sirkülasyonlu hava girdiğinden emin olun. Izgaraları tozlardan arındırın. Bir derece fazla sıcaklık bile kullandığınız çipin ömrünü uzun vadede azaltır. Olabildiğince düşük tutmaya çalışın.

Düşük güç çeken 3100 ve 1650 gibi komponentler için 70 üstü bence yüksek. Kasaya temiz ve sirkülasyonlu hava girdiğinden emin olun. Izgaraları tozlardan arındırın. Bir derece fazla sıcaklık bile kullandığınız çipin ömrünü uzun vadede azaltır. Olabildiğince düşük tutmaya çalışın.
Benim 1030 73 görüyor :D mesele çektiği güçten çok soğutma bloğunda bitiyor.

Ekran kartı için normal tam yükte çalışıyor ama işlemci ısısı fazla gibi geldi, stok soğutucu mu kullanıyorsunuz?

Evet stok soğutucu kullanıyorum. Geçenlerde kontrol ettiğimde termal macun kurumuştu.
İşlemci normal. Stok soğutucu için tabii.

Ekran kartı sıcak çalışıyor. Fan devrini artırarak sıcaklığı düşürebilirsiniz.

Fan devri otomatik de çalışıyor. Oldukça yüksek çalışıyor aslında fanlar. Ses olarak daha fazlası kulağı tırmalıyor zaten.
Ekran kartı için normal ama işlemci biraz daha serin çalışmalı bence. Çünkü tam yükte 85 dereceleri bulabilir.

Geçenlerde açıp kontrol etmiştim. Termal macun pul pul olmuş. Kurumuş. Temizledim biraz pul olan yerleri. Şu an üzerinde azıcık kuru termal macun var sadece. Yeni termal macun süreceğim kısa süre içinde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı