Bu oyunlar genelde işlemci istiyor. Soğutma iyi değilse ekran kartını az kullanıyor olabilir sistem.Internetten baktığım testlerle aldığım FPS'in alakası yok. Valorant'ta (en düşük ayarlarda) 60 civarı bir FPS alıyorum. Apex Legends'ta (en düşük ayarlar ve 1440x1080 çözünürlükte. Yüksek çözünürlükte daha da çok düşüyor) 70 civarı. LoL'de (gölgeler kapalı, orta ayarlarda her şey) başta 180 falan olarak başlıyor ama sonra 80 90'lara kadar iniyor.
Açıkçası anlamış değilim niye böyle bir performans düşüklüğü yaşadığımın.
Işlemci de ekran kartı da belli bir miktar OC'li.
Bunlar da SS'ler.
Eki Görüntüle 1248404
Eki Görüntüle 1248405
Eki Görüntüle 1248406
Bu oyunlar genelde işlemci istiyor. Soğutma iyi değilse ekran kartını az kullanıyor olabilir sistem.
Aşağıdaki konuya bakın. Tamamen aynı sorun. Birkaç yöntem var konuda. Onları deneyin.
R3 1200 sistemde GTX 1050 Ti kullanımı düşük
Merhaba, 6-7 aydır bu sorunu yaşıyorum daha önce bir problem yoktu. Ekran kartım oyunlarda kendini %30-%40 kullanıyor işlemcim her zaman %100 Bugün format attım uzun süredir format atmadığım içindir diye düşündüm ancak durum aynı. Sistem: Ryzen 3 1200 3.10 16 GB HyperX RAM ASUS GTX 1050 Ti...www.technopat.net
1080p çözünürlükte Valorant'ta nasıl sonuç? İzlediğin videolarda çift kanal RAM olduğu için sonuç farklı olabilir ama 60 FPS çok az. Düşük çözünürlükte sistem darboğaz yapmış resmen. Ekran kartında farklı sürücüleri denemek de lazım.
İşlemci darboğazı görünüyor. Bu kadar işlemci kullanımı normal değil sanırım, işlemciyi yoran başka bir uygulama olabilir onu kontrol et.
Ekran görüntüsünde sıcaklıklar gözüküyor. Sistem gayet serin çalışıyor.
İşlemci kullanımı aşırı fazla. Ekran kartı kullanımı aşırı düşük. Büyük ihtimal işlemci ile ilgili yanlış bir ayar yaptınız. Ryzen Master'da yaptığınız ayarları sıfırlamayı deneyin. Düzelmediği taktirde BIOS ayarlarını sıfırlayın.
Bu oyunlar genelde işlemci istiyor. Soğutma iyi değilse ekran kartını az kullanıyor olabilir sistem.
Isı ve frekans normal, ekran kartı kullanımı düşük. İşlemci kullanımı fazla yüksek. 1600 AF, GTX 1660 ile 140-210 arası FPS alıyorum. Çift kanal RAM bir %20 fark yaratır ama yine de 120-190 aralığında bir sonuç olması gerekir. Yazılım kaynaklı bir sorun olma ihtimali yüksek. Arkadaşın belirttiği şeyler yanında, DDU ile grafik sürücüsünü kaldırıp, sitesinden tekrar yüklemek iyi olabilir.
Direk format atmalı mıyım sence? Çünkü format atmak ile bu senin dediklerini yapmak aynı şeye denk gelecek gibi düşündüm.