R3 3100 - GTX 1660S sisteme 500W PSU yeter mi?

emot

Hectopat
Merhaba son 1 2 haftadır sistemim oyuna girdiğimde çöküyor bazen 1 - 2 saat sonra bazense girdiğim gibi çok ufak bir süre bilgisarınız bir sorunla karşılaştı deyip hemen yeniden başlatıyor. Sorun ne olabilir acaba? Sistem özelliklerim böyle. PSU'm biraz eski alalı 4 yıla yakın oldu yetersiz kalıyor olabilir mi?

GTX 1660 Super.
Ryzen 3 3100.
Gigabyte B450M.
32 GB RAM.
1TB SSD.
2TB HDD.

PSU: VX-500

500W'nın gayet yeterli olacağını düşünüyorum. Sorun PSU'dan kaynaklı olabilir Watt değeri ile alakalı değildir. Ama yazılımsal bir problemde olabilir. Stres testine vb. soktunuz mu bilgisayarınızı?

Watt değeri yeterli eğer teknik bir problemi yoksa PSU ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Teknik bir problem olabilir. Ancak ufak bir ihtimal de olsa işlemci çok ısındığı için bilgisayar kendini kapatıyor olabilir. CPU fan tam oturdu mu ve termal macunları değiştirmeyi denediniz mi?

500W'nın gayet yeterli olacağını düşünüyorum. Sorun PSU'dan kaynaklı olabilir Watt değeri ile alakalı değildir. Ama yazılımsal bir problemde olabilir. Stres testine vb. soktunuz mu bilgisayarınızı?

Watt değeri yeterli eğer teknik bir problemi yoksa PSU ile ilgili olduğunu düşünmüyorum. Teknik bir problem olabilir. Ancak ufak bir ihtimal de olsa işlemci çok ısındığı için bilgisayar kendini kapatıyor olabilir. CPU fan tam oturdu mu ve termal macunları değiştirmeyi denediniz mi?
Hocam 5 ay once degistirdim oyunda kontrol ettigimde CPU derecesi artmıyor. İslemci oyunlarına girdigimde valo , cs vb. kapanması daha uzun suruyor ama ekran kartına yuk bindigi anda pc res atıyor

Hocam 5 ay once degistirdim oyunda kontrol ettigimde CPU derecesi artmıyor. İslemci oyunlarına girdigimde valo , cs vb. kapanması daha uzun suruyor ama ekran kartına yuk bindigi anda pc res atıyor
Hocam siz en iyisi bilgisayarınızı stres testine sokun size çok daha net bir cevap verecektir.

Hocam siz en iyisi bilgisayarınızı stres testine sokun size çok daha net bir cevap verecektir.
Bu sekilde oldu bi sorun vermedi CPU derecesi de 80in uzerinde cıkmadı

Ekran kartının sıcaklıkları ne kadar oluyor?
70 derecelere bile gelemiyor az once denemek icin girdim 1 2dk acıldı ekran kartı %90larda iken sıkıntı yok ama 1 kere %100 oldu ve anında res attı

Dosya Ekleri

• image_2024-01-30_181057412.png
    image_2024-01-30_181057412.png
    61,8 KB · Görüntüleme: 33

Technopat Haberler

Geri
Yukarı